Διαγωνισμός εξοπλισμού και για τουριστικούς σκοπούς στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

06-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το περίφημο ηφαίστειο της Σαντορίνης, αποτελεί επισκέψιμο φυσικό-γεωλογικό μνημείο, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο 220.000 επισκέπτες. Για τη λειτουργική αναβάθμιση και συμπλήρωση καθώς και την αισθητική βελτίωση των ήδη υφιστάμενων χώρων υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών της Νέας Καμένης, η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών εξοπλισμού που θα τοποθετηθούν στους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών του ηφαιστείου.

Στόχος του νέου έργου, είναι να συμβάλει στην πληρέστερη εξυπηρέτηση και διευθέτηση της ροής των επισκεπτών όπως και συνακόλουθα στην φροντίδα και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του ηφαιστείου, σε ένα πνεύμα ήπιων και περιβαλλοντικά συμβατών παρεμβάσεων. Επιπρόσθετος στόχος είναι οι μορφές, οι υφές και τα χρώματα του νέου εξοπλισμού, να είναι εμπνευσμένα από το ίδιο το ηφαίστειο και να εναρμονίζονται το δυνατό καλύτερα με αυτό έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας ενιαίας και σύγχρονης οπτικής ταυτότητας του ηφαιστείου Θήρας.

Η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., η οποία έχει την ευθύνη διαχείρισης του ηφαιστείου, έχει υλοποιήσει στη Νέα Καμένη πολλές δράσεις για την οργάνωση και αξιοποίηση του χώρου, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας κατανοητού επιστημονικού - γεωλογικού υλικού για τους επισκέπτες, του αδιάλειπτου καθαρισμού του επισκέψιμου τμήματος του νησιού, των συντηρήσεων και βελτιώσεων του μικρού προβλήτα πρόσβασης, της συντήρησης και σήμανσης των περιηγητικών μονοπατιών, της τοποθέτησης ομπρελών κατά μήκος της διαδρομής καθώς και της συντήρησης των υφιστάμενων μη-μόνιμων υπαίθριων εγκαταστάσεων υποδοχής και αναμονής επισκεπτών. Με τις ανωτέρω ενέργειες, η δημοτική εταιρεία έχει διαμορφώσει και διατηρεί έως σήμερα μια βασική υποδομή που υποστηρίζει συστηματικά τη διενέργεια οργανωμένων τουριστικών εκδρομών στο πάρκο, δίδοντας έμφαση στην ευπρεπή εικόνα, την ασφάλεια και την προβολή του ιδιαίτερου αυτού φυσικού μνημείου.

Ο διαγωνισμός  την προμήθεια του εξοπλισμού, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ με ΦΠΑ, θα διεξαχθεί  στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 1.00 μ.μ.  

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι