Αγαθονήσι: Τουριστικά μονοπάτια εμπειρίας

03-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο σύγχρονος τουρίστας, προσδοκά να ζήσει στον τουριστικό προορισμό εμπειρίες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Αγαθονησίου αποφάσισε τη διερεύνηση δυνατοτήτων ανάπτυξης «τουριστικών μονοπατιών εμπειρίας» και δημιουργία αυτών μέσω του προγράμματος Leader.

Η δράση έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης τουριστικών μονοπατιών εμπειρίας, με επιπρόσθετη σημαντική προσδοκία την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος έργου αποτελεί η έρευνα, ο σχεδιασμός των μονοπατιών και η ανάπτυξη των απαιτούμενων προδιαγραφών ανάπτυξης, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Ειδικότερα, οι εργασίες που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το σχεδιασμό τουριστικών μονοπατιών εμπειρίας , κατόπιν αναγνώρισης όλων των υφιστάμενων τυπικών και άτυπων μονοπατιών που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα στην περιοχή.  Αρχικά, θα συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και θα συλλεχθούν υλικά τεκμηρίωσης όπως φωτογραφίες, κείμενα, παλαιότερες εκδόσεις τουριστικών χαρτών και υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, τα οποία θα αξιολογηθούν και θα κατηγοριοποιηθούν σε προορισμούς εμπειρίας. Έμφαση θα δοθεί στον πολιτισμό, όπως για παράδειγμα στους αρχαιολογικούς χώρους, στη λαογραφία, στην παράδοση, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και στην τοπική γαστρονομία. Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος μέσω περιηγήσεων  στη φύση, αθλητικών δραστηριοτήτων και ειδικών τύπων θαλάσσιου τουρισμού.

Τέλος, η δράση θα υποστηριχθεί από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας όπως είναι οι «έξυπνες» συσκευές και οι ηλεκτρονικοί χάρτες, ενώ θα αναπτυχθούν και ειδικά προγράμματα που θα αφορούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο