Δωρεάν δενδρύλλια στις Κυκλάδες και για τουριστικούς σκοπούς

01-11-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δωρεάν δασικά δενδρύλλια θα διανέμει στους κατοίκους των Κυκλάδων η διεύθυνση δασών Κυκλάδων, στο πλαίσιο της προστασίας και βελτίωσης των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων των νησιών, με παράλληλο στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του φιλοδασικού πνεύματος.

Τα δενδρύλλια, παραγωγής των δασικών φυτωρίων Πάρου και Νάξου, θα διατεθούν σε σχολεία, κοινωφελή ιδρύματα, πολιτιστικούς και φιλοδασικούς συλλόγους, δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε πολίτες, κατόπιν σχετικής αίτησης.

Η εν λόγω δωρεάν διάθεση φυτών γίνεται για δάσωση, θάμνωση, δενδροφύτευση, δημιουργία δενδροστοιχιών δημοσίων, δημοτικών, κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, για προστατευτικούς, αισθητικούς και τουριστικούς σκοπούς ή ακόμη και για την προστασία της άγριας πανίδας, με τη δημιουργία δενδρωδών ή θαμνωδών σχηματισμών και φυσικών αγροφρακτών γύρω από τα όρια των αγρών.

Τα είδη των δενδρυλλίων που θα διανεμηθούν από τα δύο φυτώρια, είναι τα εξής:

Δασικό Φυτώριο Πάρου

Κωνοφόρα, όπως καζουαρίνα, χαλέπιος πεύκη, κουκουναριά, κυπαρίσσι ορθόκλαδο, κυπαρίσσι πλαγιόκλαδο, κυπαρίσσι γλαυκό, πλατύφυλλα, όπως αλμυρίκι, πικροδάφνη, σπάρτο, χαρουπιά, λυγαριά, δενδρώδης μηδική, ευκάλυπτος, αγγελική, δάφνη Απόλλωνα, γαζία, κασία, σολωμός, πουρνάρι και φοινικοειδή όπως ο φοίνικας Κρητικός.

Δασικό Φυτώριο Νάξου

Κωνοφόρα όπως κυπαρίσσι ορθόκλαδο και χαλέπιος πεύκη, καθώς και πλατύφυλλα όπως αλμυρίκι, σπάρτο, χαρουπιά, λυγαριά, δενδρώδης μηδική και ευκάλυπτος.

Σημειώνεται ότι για τη διάθεση πλέον των 50 δενδρυλλίων σε έναν δικαιούχο, θα πρέπει να διεξαχθεί αυτοψία της περιοχής δενδροφύτευσης από τη διεύθυνση δασών. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στις 5 Νοεμβρίου, ενώ ενδέχεται να δοθεί παράταση μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά