Δήμος Σερρών: Όχι σε νέα διόδια σε κάθετο της Εγνατίας

08-10-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

«Όχι» στην κατασκευή και λειτουργία νέου Σταθµού ∆ιοδίων επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Δήμος Σερρών, αποδεχόμενος της αίτηση της «Κίνησης Σερραίων Πολιτών ΟΧΙ στα διόδια».

Ειδικότερα, ο δήμος αποφάσισε ότι σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει νέος Σταθµός ∆ιοδίων, µετωπικός ή πλευρικός, επί του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης και µε δεδοµένο ότι, δεν υπάρχει ως εναλλακτική λύση παράπλευρη οδός, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να κατασκευαστούν δύο Σταθµοί ∆ιοδίων έως τη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω αίτηση των πολιτών, η συγκεκριμένη έκταση είναι δασική και καταφύγιο άγριων ζώων, ενώ το ανωτέρω έργο θα επιβαρύνει ακόµη περισσότερο τους πολίτες που χρησιµοποιούν καθηµερινά το δρόµο στην µετακίνησή τους προς το µητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγείας, εργασίας, σπουδών κ.λ.π.

Επίσης, θα προκαλέσει περαιτέρω πτώση στην τουριστική κίνηση, λόγω της επιβάρυνσης µε επιπλέον κόστος στην µετακίνηση των τουριστών µεταξύ των περιοχών των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αίτημα του δήμου και των κατοίκων της περιοχής, είναι η ακύρωση της κατασκευής των διοδίων στο Στρυµονικό, εφόσον υπάρχει ήδη ένας εν λειτουργία σταθμός, καθώς και η δημιουργία παράπλευρης οδού που να εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους των δήµων όλης της Περιφερειακής Ενότητας.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google