Πρόσκληση για την τουριστική προβολή της Αθήνας

08-10-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αξιοποίησης Β2Β και B2C καναλιών για τη προώθηση της οικονομίας επισκεπτών στη Αθήνα» προέβη ο Δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» και αφορά σε παρεμβάσεις που συνδέονται με την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Αθηναίων. Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση αναπτυξιακών ενεργειών και δράσεων γενικής τουριστικής προβολής του προορισμού «Αθήνα», μέσα από την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών πληροφόρησης προς τους επισκέπτες, την προώθηση και διάχυση της εικόνας της πόλης της Αθήνας,  τη γενική τουριστική προβολή της Αθήνας σε χώρες του εξωτερικού, την προώθηση του τουριστικού προϊόντος μέσω εξειδικευμένων καναλιών προώθησης καθώς και τον σχεδιασμό, την οργάνωση και λειτουργία μηχανισμών πληροφόρησης και ενημέρωσης των φορέων της πόλης αναφορικά με δράσεις προβολής και εξωστρέφειας

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι κάτωθι επιμέρους δράσεις:

-Προβολή του προορισμού: στόχος είναι η ανάδειξη της θετικής εικόνας της πόλης, η καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης, η ενίσχυση της πολιτισμικής συναλλαγής, και η μετάδοση ενός μηνύματος φιλοξενίας προς κάθε δυνητικό επισκέπτη της Αθήνας, μέσα και από την δραστηριοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Η δράση αφορά στην ολοκληρωμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος σε εκθέσεις και εξειδικευμένες διοργανώσεις του εξωτερικού.

-Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος (του προορισμού): το τουριστικό προϊόν της Αθήνας περιλαμβάνει τις θεματικές κατηγορίες που συνθέτουν την ταυτότητα της πόλης. Η παρέμβαση περιλαμβάνει τη διαστασιολόγηση της ταυτότητας της πόλης μέσα από ανοικτές διαδικασίες συνδιαμόρφωσης και παραγωγή του αντίστοιχου περιεχομένου. Με βάση το ανωτέρω, προβλέπεται η υλοποίηση εφαρμογών γενικής προώθησης του περιεχομένου μέσω εκδηλώσεων και ενεργειών προώθησης και προβολής.

- Διαχείριση της ροής και υποδοχής των επισκεπτών: Η δράση περιλαμβάνει την αναβάθμιση των σημείων πληροφόρησης των επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων και την ανάπτυξη εργαλείων και δράσεων που υποδέχονται και πληροφορούν τον επισκέπτη, καθώς η εμπειρία του επισκέπτη όταν βρίσκεται στην πόλη και η αναπαραγωγή της θετικής εικόνας για την πόλη στον κύκλο του, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο είτε στην επανάληψη της επίσκεψης είτε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σύμφωνα με σχετικές μελέτες.

Επισημαίνεται πως δεν θα παρέχονται οικονομικής φύσης υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση δεν θα διαφημίζονται επιχειρήσεις ή εμπορικά προϊόντα, αλλά η πληροφόρηση θα είναι ουδέτερη και αμερόληπτη χωρίς να προκαλείται οποιαδήποτε στρέβλωση στον ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων. Όλη η πληροφόρηση και ενημέρωση θα είναι ελεύθερη προς το γενικό κοινό και οποιοσδήποτε θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε αυτή.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των προτάσεων εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14.00, ενώ το σύνολο του έργου, συνολικής δαπάνης 6.005.000 ευρώ, θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.  

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»