Η Περιφέρεια Κρήτης συντονίζει Μεσογειακά προγράμματα για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό

01-10-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ρόλο συντονιστή σε πρόγραμμα για το θαλάσσιο τουρισμό στη Μεσόγειο, έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρμόδια για την ανάπτυξη συνεργειών και τη δικτύωση των Ευρωπαϊκών Στρατηγικών, Ευρωπαϊκών Δικτύων και Πρωτοβουλιών στην περιοχή της Μεσογείου, σε ό,τι αφορά στον παράκτιο τουρισμό και στην Επιτήρηση-Προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Σε ολόκληρη τη Μεσόγειο υλοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που εντάσσονται στο μεγάλο κοινοτικό πρόγραμμα με την ονομασία «Μεσογειακό Ιντερεγκ» (Interreg MED Prograemme). Για να εξεταστεί η πορεία όλων των δράσεων και των επιμέρους προγραμμάτων συνεργασίας, έχει δημιουργηθεί ένα επιπλέον πρόγραμμα που παρακολουθεί την εξέλιξή των υπολοίπων. Πρόκειται για το «Πανόραμα» των έργων του μεσογειακού Ιντερεγκ (PANORAMED -Interreg MED Programme) για το οποίο την ευθύνη έχει η Περιφέρεια Κρήτης. 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τριήμερη Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου PANORAMED -Interreg MED Programme, στο Παρίσι της Γαλλίας (25-27 Σεπτεμβρίου).

Η τριήμερη συνάντηση, περιελάμβανε Συνεδριάσεις των Θεματικών Ομάδων για τον Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και την Θαλάσσια Επιτήρηση, καθώς και Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους από 12 Μεσογειακές χώρες, η σπουδαιότητα του έργου σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συζήτησης τεχνικών θεμάτων υλοποίησης του έργου. 

Από την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχε η Σοφία Γιαλαμά, συνεργάτιδα της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Έργων. Από την Ελλάδα, συμμετέχει ακόμα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που αποτελεί τον Εθνικό μας Συντονιστή. Τo PANORAMED υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της Διευθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο