Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: κάθε νησί θα έχει τη δική του τουριστική ταυτότητα

05-02-14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε «μεγαλόπνοο προγραμματισμό» με βάση το τρίπτυχο «συνεργασίες-συνέργειες-συντονισμός» στους άξονες του τουρισμού και του πολιτισμού με παράλληλη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος κάθε νησιού, προσανατολίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το 2014. Ιδιαίτερα έμφαση αναμένεται να δοθεί στα «συγκοινωνούντα δοχεία» του τουρισμού και του πολιτισμού.

Αυτή ήταν η εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη, κυρίας Ελευθερίας Φτακλάκη, στην παρουσίαση που πραγματοποίησε για τις δράσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια στο τομέα της τουριστικής προβολής των νησιών του Νότιου Αιγαίου, σε σημερινή εκδήλωση αλλά και στην παρουσίαση του «2014 Έτος Πολιτισμού για την ΠΝΑ».

Σύμφωνα με την κ. Φτακλάκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό το να υπάρξει διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, με το κάθε νησί να αποκτά τη δική του ταυτότητα και να αξιοποιεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης, η νέα τάση είναι ο «βιωματικός τουρισμός», ενώ όραμα της Περιφέρειας είναι να υπάρξει διασύνδεση του τουρισμού με τον πλούσιο πολιτισμό του Νοτίου Αιγαίου. Βάσει αυτού του οράματος, το «2014 Έτος Πολιτισμού για την ΠΝΑ» (για το οποίο μίλησε αναλυτικά η κυρία Φτακλάκη) θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία του brand των νησιών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού και το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων και στόχος της ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία για τον καλύτερο συντονισμό των τουριστικών και πολιτιστικών δράσεων. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από όλους τους τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Σύρου.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων για το 2014, αλλά και τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς παρουσίασαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος – υπεύθυνος Πολιτισμού Δημήτρης Γρυπάρης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Τάσος Αναστασίου.

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού