«Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού» - Διεθνές Forum στη Ρόδο

26-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η ανάδειξη του αθλητισμού ως φορέα βελτίωσης και ανάδειξης των κοινωνιών, αναδεικνύοντας τοπικές πρωτοβουλίες και συνέργειες που ενθαρρύνουν την ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, είναι ο βασικός στόχος του Peace and Sport Regional Forum, με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού». Το Διεθνές Forum θα πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό Peace and Sport θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο νησί της Ρόδου, στις 18 Οκτωβρίου 2018.

Αναμένοντας να προσελκύσει περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες από όλη τη Μεσόγειο, το Peace and Sport Regional Forum θα φέρει στο ίδιο τραπέζι αρχηγούς κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένους αθλητές, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς. Μεταξύ άλλων, σημαντικοί ομιλητές στο Forum θα αποτελέσουν ο Christian Karembeu, αστέρας του ποδοσφαίρου και Champion of Peace του «Peace and Sport», ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης και η βραβευμένη με Νόμπελ Ouided Bouchamaoui.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος καλωσόρισε στο νησί της Ρόδου το Peace and Sport Regional Forum. «Μια τόσο σημαντική διοργάνωση σ’ ένα νησί που αποτελεί πύλη πολιτισμών, ιδεών και θρησκειών, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές στις οποίες βασίζεται η κληρονομιά μας: συνεργασία και ειρήνη. Αυτές οι δύο αξίες είναι βαθιά χαραγμένες στην ταυτότητα της Ρόδου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και Ιδρυτής του «Peace and Sport», Joel Bouzou δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούνται πολλές πρωτοβουλίες που προωθούν τον αθλητισμό ως μέσο για την επίτευξη της ειρήνης και μερικές από αυτές τις αξιοσημείωτες ενέργειες λαμβάνουν χώρα στη Μεσόγειο. Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να συζητήσουμε με σημαντικούς ηγέτες το πως να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές προκλήσεις μέσω του αθλητισμού».

Ο Christian Karembeu, Champion of Peace του «Peace and Sport», μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, η αλληλεγγύη και το ‘ευ αγωνίζεσθαι’ που πρεσβεύει ο αθλητισμός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αποτελώ μέρος αυτής της πρωτοβουλίας και συμμετέχω στη διάδοση αξιών για το κοινό καλό, που με καθοδηγούν διαχρονικά σε όλη μου την καριέρα».

Βασική θεματολογία του Forum θα αποτελέσουν οι «πόλεις ως κόμβο καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού», ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους παράγοντες που καθιστούν τον αθλητισμό αποτελεσματική πλατφόρμα για τη δημιουργία κοινοτήτων, δικτύων και συνεργασίας μεταξύ των κοινωνιών. Σε συζήτηση «στρογγυλής τραπέζης» θα συμμετάσχει μια επιφανής ομάδα υπευθύνων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με σημαντική επιρροή στη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων, αποκρυσταλλώνοντας τοπικούς και διεθνείς στόχους για την ανάπτυξη και την ειρήνη, αξιοποιώντας ως όχημα τον αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο οργανισμός Peace and Sport θα βραβεύσει τρεις διεθνείς και τέσσερις τοπικές οργανώσεις καθώς και προσωπικότητες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην παγκόσμια ειρήνη, το διάλογο και την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού.

Επίσημος χορηγός Αερομεταφορών του Peace and Sport Regional Forum είναι η Aegean Airlines.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες