Το Γαϊδουρονήσι με εικονική πραγματικότητα

24-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας για την ανάδειξη της νήσου Χρυσής, άλλως Γαϊδουρονήσι, και την τουριστική προβολής της Ιεράπετρας αποφάσισε ο δήμος Ιεράπετρας, εγκρίνοντας τη συγκρότηση ομάδας διοίκησης έργου, τύπου IPT (Integrated Project Teams).

Η ανωτέρω ομάδα διοίκησης έργου, έχει ως σκοπό την διοίκηση - παρακολούθηση του έργου, από τη φάση της αρχικής του σύλληψης έως και τη φάση της ένταξής του σε παραγωγική λειτουργία. Επιπροσθέτως, η ανωτέρω ομάδα έχει ως στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, αλλά και τη βιωσιμότητά του, μετά το πέρας υλοποίησης της πράξης.

Εξάλλου, το Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή περιτριγυρίζεται από πολλές παραλίες με χρυσαφένια αμμουδιά, στις οποίες οφείλει άλλωστε και το σύγχρονο όνομά του. Την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι προσεγγίζουν το νησί με τουριστικά σκάφη από την Ιεράπετρα. Είναι νησί εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και πάνω του βρίσκεται το μεγαλύτερο φυσικά διαμορφωμένο κεδρόδασος της Ευρώπης, ενώ προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, ως "περιοχή έντονου φυσικού κάλλους", καθώς επίσης έχει ορισθεί ως καταφύγιο άγριας ζωής.

Συνεπώς, θα έχει ενδιαφέρον η ψηφιοποίηση της ομορφιάς και η ελεύθερη εικονική μεταφορά των τουριστών στο νησί που αρκετοί επισκέπτες το χαρακτηρίζουν ως «το νησί της πρωτόγνωρης ελευθερίας».

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour