Διαδραστική τουριστική προβολή του Ηρακλείου

20-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Εγκρίθηκε από το Δήμο Ηρακλείου η μελέτη για την πράξη «Διαδραστικά Συστήματα Προβολής της Πόλης του Ηρακλείου», η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Έξυπνες εφαρμογές ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυση ταυτότητας προορισμού, συνολικού προϋπολογισμού 16.050.167 ευρώ.

Ειδικότερα, η μελέτη με τίτλο «Ηράκλειο έξυπνη-συνεκτική πόλη, τόπος συνάντησης «5+1» πολιτισμών», έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας υποδομής επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) που θα προβάλει και να ενημερώνει σχετικά με την πόλη του Ηρακλείου, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς στοχεύοντας με τον τρόπο αυτό σε παγκόσμια κλίμακα. Οι τεχνολογίες αιχμής που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του έργου, θα παρέχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο σχετικό με το Ηράκλειο με τέσσερις εναλλακτικούς τρόπους:

-επιτόπου (on-site), κατά την διάρκεια της περιήγησης στην πόλη του Ηρακλείου,

-απομακρυσμένα (remotely), σε εκδηλώσεις και εκθέσεις,

- μέσω του διαδικτύου, με τη χρήση σταθερών και φορητών συσκευών και

-μέσω της υπάρχουσας υποδομής ενημέρωσης και τουριστικής προβολής της πόλης του Ηρακλείου.

Για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών και σημείων ενδιαφέροντος στην πόλη του Ηρακλείου θα γίνει ορισμός σεναρίου και παραγωγή βίντεο υψηλής ευκρίνειας 360ο, παραγωγή τρισδιάστατων μοντέλων και εικονικών χαρακτήρων και παραγωγή θεματικών ηχητικών αφηγήσεων. Παράλληλα, το σύνολο του ψηφιακού υλικού θα τεκμηριωθεί επιστημονικά με στόχο την εισαγωγή μεταδεδομένων ταυτοποίησης για την εύκολη αναζήτηση, τη διαχείριση και την επαναχρησιμοποίηση του.

Ειδικότερος στόχος του έργου είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία μίας καθολικής υποδομής για την τουριστική και πολιτισμική προβολή της περιοχής, διαθέσιμη σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε, προσφέροντας μία πολυκαναλική προσέγγιση όσον αφορά την τουριστική προβολή του Ηρακλείου μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και περιεχομένου, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Με την ολοκλήρωση του έργου, ο δήμος θα έχει στην διάθεση του νέα μέσα διαδικτυακής προβολής και προβολής σε εκθέσεις, μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για τον επισκέπτη αλλά και εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας για εκθέσεις. Οι παραπάνω υπηρεσίες σε συνεργασία με την αναβάθμιση του info-point, θα δημιουργήσουν ένα έξυπνο πλέγμα τεχνολογιών οι οποίες θα αυξάνουν την απήχηση του τουριστικού και πολιτισμικού προϊόντος της πόλης.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός