Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς και δικτύωση με αερομεταφορείς

13-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξη, ανάδειξη και απόκτηση τεχνογνωσίας για την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσίες Διεθνούς Δικτύωσης για Προνομιακή Κατάταξη και Αναγνωσιμότητα του Προορισμού Πελοπόννησος μέσα από τη Συμμετοχή σε Διεθνείς Οργανισμούς και Αερομεταφορείς», συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.  

Στόχος του ανωτέρω έργου, είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης της τουριστικής οικονομίας και κατ’ επέκταση και η δημιουργία περαιτέρω θέσεων εργασίας, οι οποίες αναμένεται να προκύψουν  από τη διεύρυνση σχέσεων με διεθνείς οργανισμούς και διεθνή δίκτυα αερομεταφορέων.

Η συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς, αποσκοπεί στη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την ολοένα αυξανόμενη ελκυστικότητα του προορισμού ως ιδανικός προορισμός της Μεσογείου, σε όλη την διάρκεια του έτους. Εξασφαλίζει δε την προβολή της περιφέρειας σε ένα ευρύ κοινό επαγγελματιών τουρισμού και εξαγωγικών προϊόντων και δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης των τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων μέσα από την παραγωγή δελτίων προόδου και τάσεων της τουριστικής αγοράς.

Επιπροσθέτως, η συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς θα επιτρέψει στην περιφέρεια να παραμένει ενήμερη για τις διεθνείς και περιφερειακές τουριστικές τάσεις και προτεραιότητες όπως αυτές ορίζονται από τους παγκόσμιους φορείς τουρισμού και θα αυξήσει την αξιοπιστία της τουριστικής στρατηγικής της στη διεθνή τουριστική αγορά.

Τέλος, μέσα από τη δικτύωση με διεθνείς αερομεταφορείς, ενισχύεται η τουριστική οικονομία σε όλη την διάρκεια του έτους και προωθούνται τομείς θεματικού τουρισμού όπως είναι ο συνεδριακός, που αποφέρουν πολλαπλά οφέλη και έσοδα για τον προορισμό, προσελκύοντας πνευματικό κεφάλαιο και κοινό μεγαλύτερης οικονομικής δυναμικής.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ