Δράσεις τουριστικής προβολής σε Άγραφα και Αστυπάλαια

12-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δράσεις τουριστικής προβολής για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού τους προϊόντος προβαίνουν οι Δήμοι Αγράφων και Αστυπάλαιας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εντατικοποίησης της τουριστικής του προβολής, ο Δήμος Αγράφων υλοποιεί τη γνωστοποίηση των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η περιοχή, προσδοκώντας την καθιέρωση αυτής ως ελκυστικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, μέσω ειδικού τουριστικού φυλλαδίου παρουσίασης και πληροφόρησης. Για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνονται στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από όλη την περιφέρεια του δήμου και κατόπιν εγκρίσεως του εμβλήματος από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών, θα ολοκληρωθεί το ανωτέρω έργο.

Επιπροσθέτως, ο Δήμος Αγράφων προβαίνει στη δημιουργία τουριστικού οδηγού ο οποίος θα περιλαμβάνει τα αξιοθέατα, τα τουριστικά καταλύματα, τον κατάλογο των θεματικών μορφών τουρισμού και δραστηριοτήτων οι οποίες εστιάζονται σε μια ανθρώπινη, διαπροσωπική και άμεση σχέση με τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, ώστε να γνωρίσουν τα φυσικά τοπία του τόπου.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός της πρότασης για τον χαρακτηρισμό και την σήμανση μονοπατιών σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Αγράφων , δράση η οποία θα συμπληρώνεται από πληροφορίες αναφορικά με  γεωγραφικά στοιχεία, ιστορικές αναφορές, αξιοθέατα και τουριστικά καταλύματα.

Παράλληλα, ο Δήμος Αστυπάλαιας, στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής του νησιού, ενέκρινε τη δημιουργία και επιμέλεια ελληνικών κειμένων και την απόδοσή τους στα αγγλικά και στα ιταλικά, για τις ανάγκες προβολής του τουριστικού προϊόντος της Αστυπάλαιας στον ιστότοπο www.visitastypalea.com., ομαδοποιημένα ανά κατηγορία. Για παράδειγμα, θα περιλαμβάνονται τα γενικά στοιχεία, η περιγραφή προορισμού, τα αξιοθέατα και η φύση ως αυτόνομες ενότητες. Τέλος, η ανωτέρω ενέργεια αφορά στην παραγωγή 6000 λέξεων στα ελληνικά, 6000 λέξεων στα αγγλικά και 6000 λέξεων στα ιταλικά.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα