Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πρόσκληση για Destination Management System

12-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων των πράξεων που αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός προηγμένου περιφερειακού συστήματος διαχείρισης προορισμού τουριστικού ενδιαφέροντος, Destination Management System, προβαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 31η Οκτωβρίου. Η υλοποίηση της πράξης, αναμένεται ότι θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερης προβολής του τουριστικού προορισμού «Πελοπόννησος», μέσω ενός συστήματος το οποίο θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει όλη την τουριστική πληροφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα ενημερώνεται – επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, «έξυπνες», υπηρεσίες e-tourism. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχουν στους χρήστες της πλατφόρμας, τη δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό λαμβάνοντας υπόψη και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι διαδρομές.

Εξάλλου, το Προηγμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού  θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης του προορισμού. Οι υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης θα παρέχονται ελεύθερα και δωρεάν προς όλους τους χρήστες και θα αφορούν το γενικό κοινό.

Η δράση της υλοποίησης και λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού είναι καινοτόμος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά κυρίως σε ήπιες ενέργειες διαφοροποίησης του τουριστικού – πολιτιστικού περιφερειακού προϊόντος. Επιπλέον στόχος της δράσης είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης προς τους τουρίστες και επισκέπτες, με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη διαχείριση του προορισμού.

Ενδεικτικά η πράξη περιλαμβάνει τα εξής:

- Ενσωμάτωση στο DMS των πολιτιστικών διαδρομών ανά περιοχή και περίοδο σε συνδυασμό με τα σημεία εισόδου των τουριστών στην Πελοπόννησο.

- Λειτουργία και προώθηση ολοκληρωμένου ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

- Συντονισμός δράσεων προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων (φεστιβάλ χορού - τραγουδιού, αθλητικές διοργανώσεις) και διεθνοποίηση αυτών.

- Ενσωμάτωση του συνόλου των πληροφοριών για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

- Ενσωμάτωση του συνόλου των πληροφοριών σχετικά με τις διαθέσιμες διαδρομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τουρισμό ειδικών κατηγοριών όπως είναι ο θρησκευτικός, αγροτικός, γαστρονομικός, δραστηριοτήτων περιπέτειας, υπαίθρου, βουνού.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας