Μεγάλα πρόστιμα σε πράκτορες στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ

11-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στα χέρια του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα έχει περάσει η «καυτή πατάτα» της επιβολής προστίμων  σε ακτοπλοϊκές εταιρείες και ναυτιλιακούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, από τη ΔΟΥ για τις αφίξεις «επισκεπτών» που επιχείρησαν να ταξιδέψουν στη Χίο από την Τουρκία χωρίς τα προβλπόμενα δικαιολογητικά έγγραφα.

Συναντήσεις στην Αθήνα, συσκέψεις στη Χίο

Σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, αναγνωρίστηκε η πολυπλοκότητα και ο παραλογισμός του θέματος.

Σημειώνεται ότι οι πράκτορες της Χίου που ασχολούνται με τη γραμμή Χίου – Τσεσμέ καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά ως πρόστιμο για παράβαση που τους έχει βεβαιωθεί από την Αστυνομία, διαβιβάζεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση και γίνεται απαιτητό από την ΔΟΥ, για τις αφίξεις επιβατών από την Τουρκία χωρίς να έχουν τα προβλεπόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πράκτορας καλείται να καταβάλει 160.000 ευρώ ως πρόστιμο, ποσό που σημαίνει αμέσως και το κλείσιμο της επιχείρησής του.

Ο παραλογισμός όλου του κρατικού μηχανισμού δεν τελειώνει εδώ, η παράβαση πιστοποιείται βασιζόμενη σε ένα νόμο για το μεταναστευτικό, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορά μετανάστες αλλά τουρίστες ή που περνούν τον τελωνειακό έλεγχο από την Τουρκία, άρα οι όποιες κυρώσεις θα έπρεπε να επιβληθούν στις απέναντι αρχές.

Με εντολή του κ. Βίτσα, ο κ. Κλάπας έχει αναλάβει τον συντονισμό για την διεξαγωγή σύσκεψης εντός των ημερών η οποία θα προσπαθήσει να ξετυλίξει του κουβάρι, κάτι που ενδεχόμενα να γίνει με νομοθετική ρύθμιση αφού το ίδιο θέμα αφορά και άλλες περιοχές κι άλλα νησιά εκτός της Χίου, όπου βεβαιώθηκαν τα πρώτα πρόστιμα.

Στη Χίο την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε  συνάντηση επαγγελματιών όλων των κλάδων σε ξενοδοχείο της πόλης στην οποία κατέληξαν ότι δεν υπάρχει άλλης διέξοδος από την πίεση και τη διεκδίκηση αφού η καταβολή των υπέρογκων προστίμων είναι αδύνατη. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η διακοπή των δρομολογίων μεταξύ Χίου- Τσεσμέ αν δεν δοθεί άμεσα λύση.

Πηγή: astraparis.gr

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google