Δημιουργία εκθεσιακού χώρου στη Διώρυγα Κορίνθου

10-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη δημιουργία εκθεσιακού χώρου μεγάλης διάρκειας στη Διώρυγα της Κορίνθου,  με σκοπό τη φιλοξενία και την ανάδειξη των ποιοτικών τοπικών προϊόντων και του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αποφάσισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως τουριστικός προορισμός, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, καθώς διαθέτει ποικιλομορφία, αλλά και υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές, η προώθηση της γαστρονομίας, η διάδοση των εθίμων και των παραδόσεων της πελοποννησιακής γης, έχουν αποτελέσει ένα  άρρηκτα δεμένο σύνολο, το οποίο προωθείται μέσω των δράσεων εξωστρέφειας που υλοποιεί η περιφέρεια. Οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην ενεργό προώθηση του τουριστικού και παραγωγικού  προϊόντος της περιοχής και στην τόνωση της υπεραξίας της πελοποννησιακής οικονομίας εν γένει.

Η επιλογή της Διώρυγας της Κορίνθου για τη δημιουργία του εν λόγω εκθεσιακού χώρου, βασίζεται τόσο στην ιστορική σημασία της περιοχής όσο και της ιδιαίτερα υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητάς της. Άλλωστε, η Διώρυγα της Κορίνθου αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου στην περιφέρεια. Στον εκθεσιακό χώρο, πέραν της προβολής του brand name της Μυθικής Πελοποννήσου και των προϊόντων της, οι χώροι θα αξιοποιηθούν για παρουσιάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αποτελέσουν σημείο συνάντησης για τους επιχειρηματίες και τους τοπικούς φορείς, αλλά και αφετηρία συνεργατικών πρωτοβουλιών.

Εντός του εκθεσιακού χώρου, θα προβάλλονται μεταξύ άλλων τα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου μέσα από εικαστικά θέματα και πάνω σε διαμορφωμένα ράφια. Ενδεικτικά, θα υπάρχουν προϊόντα όπως λάδι, κρασί, ελιές καλαμών, λαλάγγια, μέλι, γλυκά κουταλιού, ποτά, παραδοσιακά ζυμαρικά, αρωματικά βότανα, παστέλι, όσπρια, ρόδια, χυμοί και παξιμάδια.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων