Πρόστιμα στους τουρίστες που παίρνουν βότσαλα από παραλία της Σκιάθου

07-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με πρόστιμα που ξεκινούν από 360 λίρες και φθάνουν τις 900 βρίσκονται αντιμέτωποι οι τουρίστες που παίρνουν μαζί τους βότσαλα από την παραλία Λαλάρια της Σκιάθου ως αναμνηστικό σουβενίρ από τις διακοπές τους.

Η παραλία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Σκιάθου, είναι ευρέως γνωστή για τα βότσαλά της, εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες τους θερινούς μήνες και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται με πλωτό μέσο.

Οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αποτρέψουν τους τουρίστες να παίρνουν μαζί τους τα ιδιαίτερα βότσαλα της παραλίας, καθώς, όπως εκτιμάται, εξαιτίας της απομάκρυνσης μεγάλου όγκου βοτσάλων το περιβάλλον της παραλίας έχει διαταραχθεί σημαντικά την τελευταία 10ετία.

Για το λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί ήδη πινακίδες που προειδοποιούν τους τουρίστες να μην παίρνουν μαζί τους βότσαλα, αναγράφοντας χαρακτηριστικά «Take pictures, not pebbles».

Πηγή φωτό: Pixabay

Επιπλέον, ψαράδες και σκάφη αναψυχής της περιοχής έχουν αναρτήσει σχετικές αφίσες ώστε το μήνυμα να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα.

Τα ιδιαίτερα βότσαλα της παραλίας, που ονομάζονται λαλάρια, δημιουργούνται μόνο στην περιοχή αυτή. Τα τελευταία χρόνια οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με το λιμεναρχείο της Σκιάθου εφαρμόζουν καμπάνια ενημέρωσης για την προστασία της παραλίας.

Μάλιστα, οι επισκέπτες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως 1.000 λιρών καθώς η απομάκρυνση των βοτσάλων αφήνει την περιοχή ευάλωτη στη διάβρωση.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο