Δήμος Μεσσήνης: δράσεις τουριστικής προβολής

04-09-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δράσεις τουριστικής προβολής προβαίνει ο Δήμος Μεσσήνης, μέσω της έγκρισης του έργου με τίτλο «Δημιουργία ενημερωτικού υλικού για την τουριστική προβολή του Δήμου Μεσσήνης».

Κύριοι στόχοι του έργου, είναι μεταξύ άλλων η ανάπτυξη μίας στρατηγικής προώθησης του τοπικού τουρισμού, βασισμένης σε βιώσιμα προϊόντα της περιοχής που δύνανται να προβληθούν τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή τουριστική αγορά, η τόνωση του τουριστικού ενδιαφέροντος με την προσέλκυση νέων επισκεπτών που θα έρθουν σε επαφή με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, όπως είναι οι φυσικές ομορφιές , οι πολιτιστικές δραστηριότητες , τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και οι δράσεις αναψυχής, καθώς και η ανάδειξη βιώσιμων μοντέλων ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή μέσω των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.

Η ενημέρωση του κοινού αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για τη γνώση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις αξίες της περιοχής. Επιπρόσθετα, μέσω της παρούσας δράσης, η τοπική κοινωνία θα ευνοηθεί από την αναμενόμενη ανάπτυξη του τουρισμού και την τόνωση της οικονομίας της. Η παρούσα δράση αποτελεί μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας υλικού ενημέρωσης και προβολής που ο Δήμος θα μπορεί να το προβάλει μέσα από τη συμμετοχή του σε εκθέσεις, μέσα στο site του και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η και άλλα ΜΜΕ.

Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα, καθένα από τα οποία αναλύεται σε επιμέρους δράσεις ως εξής:

- Τουριστικό φυλλάδιο και Χάρτης σε ηλεκτρονική μορφή.

Θα περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα σημεία πολιτιστικού-πολιτισμικού ενδιαφέροντος και οι σημαντικότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσήνης, όπως είναι η Αρχαία Μεσσήνη, το Ανδρομονάστηρο, ο ποταμός Πάμισος, η Πάλαια Μονή Βουλκάνου, η Νέα Μονή Βουλκάνου, ο Ναός της Αγ. Σαμαρίνας, το Κάστρο Ανδρούσας, το Γεφύρι Ντεμπριτζ, οι Καταρράκτες Μάνεσι και τα τοπικά προϊόντα . Το φυλλάδιο θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού περιοδικού.

- Δημιουργία ντοκιμαντέρ για την ανάδειξη σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου Μεσσήνης.

Τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών περίπου με θέμα τον ποταμό Πάμισο. Τα πλάνα θα είναι και από το έδαφος και από κάμερα με drοne, μέσω του οποίου θα καταγραφεί, αναδειχτεί η ιστορία και η αξία του ποταμού Παμίσου για τη Μεσσήνη.

O προϋπολογισμός της μελέτης για τις ανωτέρω δράσεις, ανέρχεται σε 24.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour