Πλωτές νησίδες στη λίμνη Καϊάφα

27-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο πλωτές τεχνητές νησίδες θα εγκατασταθούν σε κατάλληλες θέσεις  μέσα στη λίμνη Καϊάφα, με σκοπό την προσέλκυση των άγριων πουλιών στην περιοχή, προκειμένου να δημιουργηθεί πόλος συγκέντρωσης ορνιθοπανίδας. Οι εν λόγω πλωτές νησίδες, θα τοποθετηθούν όσο το δυνατόν μακρύτερα από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, ώστε να μην ενοχλούνται τα πουλιά.

Μέσω της ανωτέρω δράσης, τα αποδημητικά πουλιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκουράζονται από τα μακρινά τους ταξίδια, να φτιάχνουν ανενόχλητα τις φωλιές τους και να γεννούν τα αυγά τους χωρίς τον κίνδυνο του ανθρώπινου παράγοντα και ιδιαίτερα των αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το σκι,  που λαμβάνουν χώρα στη λίμνη.  Η αναπαραγωγή των άγριων πουλιών είναι πολύ σημαντική στον συγκεκριμένο υδροβιότοπο, ο οποίος κατατάσσεται στις υψηλότερες θέσεις των υδροβιοτόπων της Ελλάδας, αμέσως μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, που βρίσκεται λίγο βορειότερα.   Η λίμνη Καϊάφα χωρίζεται από τη θάλασσα μέσω ενός τμήματος πευκόφυτου δάσους, το οποίο επίσης φέρει το όνομα "Στροφυλιά" καθώς και ιδιαίτεροι σχηματισμοί αμμοθινών.

Το οικοσύστημα αναμένεται να αναζωογονηθεί και να αποτελέσει σημαντικό προορισμό ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι η παρακολούθηση των πουλιών η οποία αποκτά όλο και περισσότερους λάτρεις ανά τον κόσμο. Η ανωτέρω απόφαση δημιουργίας των πλωτών νησίδων, ανήκει στο Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου -Στροφυλιάς και Κυπαρισσάκου Κόλπου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ