Σαμοθράκη: Αναβάθμιση του δημοτικού κάμπινγκ

22-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας «ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΒΑΡΑΔΕΣ» προέβη ο Δήμος Σαμοθράκης.

Σκοπός της ανωτέρω δράσης , είναι η ανάπτυξη ήπιου εναλλακτικού τουρισμού στο νησί, μέσω της αναβάθμισης υποδομών και λειτουργίας του δημοτικού κάμπινγκ, της  επέκτασης των παρεχόμενων υπηρεσιών με την ανάπτυξη τουριστικών δράσεων,  που θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, των φυσικών πόρων και στην επέκταση της περιόδου επισκεψιμότητας του νησιού.

Οι κύριοι στόχοι που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω δράση, είναι μεταξύ άλλων οι εξής:

-Η ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού ως μέσο προσέλκυσης νέων τουριστών στο νησί και επιπλέον προστιθέμενη αξία στις παρεχόμενες από το κάμπινγκ υπηρεσίες και επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

-Η υλοποίηση ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επεμβάσεις επί του ακινήτου αλλά και προμήθεια εξοπλισμού και υλοποίηση δράσεων προβολής, πιστοποίησης, δηλαδή η κατάλληλη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κάμπινγκ, ο καθαρισμός, η εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος, η εγκατάσταση παιδικής χαράς, η συντήρηση και επισκευή των υπαρχουσών υποδομών φιλοξενίας, σίτισης και αναψυχής.

-Εκστρατεία ενημέρωσης με ενημερωτικό υλικό και διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με σκοπό την προσέλκυση υψηλότερου επιπέδου επισκεπτών στο κάμπινγκ και στο νησί, και να καταστεί αναγνωρίσιμο το κάμπινγκ Σαμοθράκης και να αποκτήσει Brandname.

- Προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών Εναλλακτικού τουρισμού όπως ξαπλώστρες και ατομικές ομπρέλες θαλάσσης, Παιχνίδια θαλάσσης και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, Mountainbike, εξοπλισμό ορειβασίας και εκδρομών κλπ.

- Προμήθεια μικρού λεωφορείου (miniVan) για την πραγματοποίηση εκδρομών και διευκόλυνση των πελατών.

Στο χώρο του κάμπινγκ υπάρχουν υποδομές για να έρθει ο επισκέπτης με όλα τα μέσα όπως συρόμενα ή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα τροχόσπιτα, σκηνές, τροχοσκηνές ή σκηνές επί της οροφής οχημάτων, τουριστικά λεωφορεία διαμορφωμένα με κοιτώνες (hotelbus) και τουριστικά λεωφορεία με συρόμενα οχήματα διαμορφωμένα με κοιτώνες (rotelhotel).

Πέραν της ενοικίασης χώρου για ανάπτυξη σκηνών και τροχόσπιτων που περιλαμβάνεται στην στοιχειώδη λειτουργία του κάμπινγκ θα αναπτυχθούν συμπληρωματικές υπηρεσίες κάμπινγκ όπως είναι για παράδειγμα ψυγεία και καταψύκτες προς ενοικίαση, πλυντήρια ρούχων προς ενοικίαση, οργανωμένο φαρμακείο για παροχή πρώτων βοηθειών, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και οργανωμένη πλαζ.

Παράλληλα, θα λαμβάνει χώρα η διοργάνωση, σε τακτική βάση όλη την θερινή περίοδο, εκδρομών, πεζοπορίας περιήγησης σε συγκεκριμένους προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους και εκδρομών ορειβασίας σε συγκεκριμένα σημεία του βουνού με την συνοδεία επαγγελματιών οδηγών βουνού, καθώς επίσης και  ημερήσιων εκδρομών ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού με την συνοδεία ξεναγού.

Επιπροσθέτως, επιδιώκεται ο συνδυασμός όλων των παραπάνω εκδρομών με τον γαστρονομικό τουρισμό, με κατάληξη της περιήγησης σε κάποιο εστιατόριο του νησιού για παραδοσιακά εδέσματα.

Οι εκδρομές, ανάλογα με τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων, θα συνδυάζονται με σαφάρι φωτογραφίας , παρατήρηση και διαβίωση στη φύση, διοργάνωση εθελοντικών δράσεων καθαρισμού ευαίσθητων περιοχών και ακτών, επίσκεψη σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, για παρατήρηση και συμμετοχή των επισκεπτών στις δραστηριότητες όπως είναι το μάζεμα ζώων, το άρμεγμα, η συλλογή αρωματικών φυτών και διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων στη φύση.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού