Αγώνες Τριάθλου και Aquathlon στην Αρχαία Επίδαυρο

16-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 15 και στις 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν στην Αρχαία Επίδαυρο οι αγώνες Τριάθλου και Aquathlon, στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από 6 ετών και άνω.

Οι εν λόγω αγώνες, οι οποίοι είχαν διεξαχθεί για πρώτη φορά με επιτυχία το 2014 και 2017, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις για την περιοχή στην τριαθλητική ενότητα, επανέρχονται φέτος έχοντας στο πρόγραμμά τους εκτός από όλες τις γνωστές αγωνιστικές επιλογές, Standard, sprint, super sprint, και άλλα, τον αγώνα που τις διαφοροποιεί από τις άλλες παρεμφερείς διοργανώσεις, το Endurance – Triathlon Extreme HALF. Οι αγώνες γίνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (ΕΟΤΡΙ), της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Υπουργείου Πολιτισμού – Αρχαιολογική Υπηρεσία, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), με την τεχνική υποστήριξη κριτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Σκοπός της συνδιοργάνωσης είναι η ισχυροποίηση της θετικής εικόνας και εξιδανίκευσης του αθλητικού ιδεώδες, η προώθηση του αθλητισμού και το ευ αγωνίζεσθαι, ειδικότερα λόγω του ότι απευθύνεται σε νέους και σε ευρύ κοινό. Παράλληλα, επιδιώκεται η ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, ενώ αναμένεται και η συμβολή στην ενθάρρυνση παρόμοιων διοργανώσεων.  

Τέλος, η διεθνής ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Αρχαίας Επιδαύρου μέσα από τον αθλητισμό, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη