Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής στην Τήνο

12-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο το φεστιβάλ τζαζ μουσικής «Jazz on Tinos», το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π) στο Μέγαρό του στην Τήνο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Από το 2009 όπου και έλαβε χώρα η πρώτη διοργάνωση, θεωρείται ότι το φεστιβάλ  καθιέρωσε τη τζαζ μουσική στο νησί, κυρίως λόγω του ότι συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες  με σημαντική δισκογραφική παρουσία. Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Ιδρύθηκε το 2002 από το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, από το οποίο και στηρίζεται.

Σκοπός του είναι η έρευνα, η μελέτη και η προβολή της ιστορίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της παράδοσης της Τήνου.

Το «Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο, που δεσπόζει στην προκυμαία της Χώρας της Τήνου. Το κτίριο οικοδομήθηκε το 1925 για να στεγάσει το μεγάλο ξενοδοχείο του Αργύρη Βιριδάκη, το οποίο πέρασε το 1932 στην ιδιοκτησία του Βολιώτη επιχειρηματία Πολυμέρη. Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου το αγόρασε το 1977, ενώ το 1994 ξεκίνησε η μελέτη και στη συνέχεια οι εργασίες για την αναπαλαίωσή του.

Το Σεπτέμβριο του 2001 έγιναν τα εγκαίνια της μεγάλης εκθεσιακής αίθουσας του Ι.ΤΗ.Π., με την έκθεση για τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα Τήνιου ζωγράφου Νικολάου Γύζη. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, που αποτέλεσε την αρχή της πορείας του Ιδρύματος προς την επίτευξη των στόχων του.

Από τον Ιούνιο του 2002 άρχισαν να λειτουργούν και οι συνεδριακές του αίθουσες, οι χώροι υποστήριξης και η αίθουσα διαδικτύου, φιλοξενώντας ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Από τον Οκτώβριο του 2002, με τη δημοσίευση του Οργανισμού του, λειτουργεί πλέον και επίσημα, ως κοινωφελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google