Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Σίκινο

11-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 23 έως και τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στη Σίκινο το Πρώτο Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ Μικρών Νήσων, Little Islands Festival, το οποίο τιτλοφορείται «Something to Remember», άλλως «Κάτι για να θυμάστε». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ που επικεντρώνεται στις οπτικοακουστικές τέχνες και υλοποιείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Σύρο.

Στόχος της διοργάνωσης, είναι η ανάδειξη και η προβολή της πολιτισμικής ταυτότητας των μικρών νησιών, η σύζευξη του παραδοσιακού με το σύγχρονο στοιχείο, την έρευνα, την τεχνολογία και τις τέχνες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σικίνου και του Δικτύου Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου, θα προβληθούν έργα τα οποία ενσαρκώνουν την έννοια της «Μνήμης» και το πώς αυτή διαμορφώνει την προσωπική και συλλογική ταυτότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στον παραδοσιακό οικισμό της Σικίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ βραβευμένων Ελλήνων σκηνοθετών και έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών όπως video art, experimental documentaries, animation και ταινίες μικρού μήκους. Τις προβολές θα πλαισιώνουν παραστάσεις με ψηφιακά στοιχεία και soundscapes, πραγματώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα περιβάλλον οπτικο-ακουστικής πραγματικότητας για την μνήμη και τον τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι διοργανωτές παρέτειναν το φεστιβάλ κατά μία ημέρα, η ολοκλήρωσή του δηλαδή θα λάβει χώρα στις 25 αντί στις 24 Αυγούστου.

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή