Δήμος Ηρακλείου: Εκπαιδευτικές και τουριστικές ξεναγήσεις στην παλιά Πόλη

09-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Εκπαιδευτικές και τουριστικές ξεναγήσεις στην παλιά πόλη ενέκρινε με απόφασή του ο Δήμος Ηρακλείου, για μαθητές και επισκέπτες , ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία.

Το έργο, προϋπολογισμού 18.000 ευρώ με ΦΠΑ, προέκυψε μέσω της κατάρτισης του «Προγράμματος Τουριστικού Μάρκετινγκ για την Πόλη του Ηρακλείου» και τη «Μελέτη Προορισμού για την προώθηση του Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός», τα οποία έδωσαν και το έναυσμα για τις ενέργειες αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος.

Εξάλλου,  τα τελευταία χρόνια η πόλη του Ηρακλείου αλλάζει ριζικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα ποιότητας ζωής για τον κάτοικο και τον επισκέπτη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το Ηράκλειο δεν είναι ένας μονοδιάστατος προορισμός με σημαντικά μνημεία αλλά ένας πολυεπίπεδος τόπος, όπου ο κάθε επισκέπτης βρίσκει μια πληθώρα ερεθισμάτων ελκυστικών ειδικά για εκείνον και τα ενδιαφέροντά του.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιείται η δράση των ξεναγήσεων, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

-Θεματικές ξεναγήσεις : Ιστορική, Θρησκευτική περιήγηση, Ηeraklion Gastronomy,  3 φορές την εβδομάδα, από το Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. Κάθε θεματική περιήγηση διαρκεί δυόμιση ώρες.

-Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, δύο την ημέρα, για ομάδες μαθητών έως 25 ατόμων, 3 φορές την εβδομάδα, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

-Τεχνική υποστήριξη ξεναγήσεων: Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, 3 φορές την εβδομάδα, από το Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο.

-Επικοινωνιακό υλικό των τριών θεματικών ξεναγήσεων, δηλαδή της Ιστορικής, της Θρησκευτική περιήγησης και της Ηeraklion Gastronomy,  συγγραφή κειμένων στα ελληνικά και μετάφρασή τους , καθώς και χρήση φωτογραφικού υλικού. Η δράση θα διαρκέσει έως τον ερχόμενο Ιούνιο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»