Αναζητούνται στάβλοι για τα ιπποειδή της Ύδρας

06-08-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ύδρα. Το μικρό βραχώδες νησί, που έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο πόλεμο για την ανεξαρτησία ολόκληρης της χώρας, αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Η μικρή απόσταση από την Αθήνα, είναι ένα από τα στοιχεία που βοηθούν σε αυτή την εξέλιξη, αλλά δεν είναι το σημαντικότερο.

Η Ύδρα παρουσιάζει σαγηνευτικές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές, είναι η έλλειψη κίνησης και τροχοφόρων, εφόσον η μοναδική, ομώνυμη πόλη του νησιού έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα, συνεπώς τα αυτοκίνητα απαγορεύονται. Το χαρακτηριστικό αυτό, συνέβαλε στην αύξηση της συχνότητας της χρήσης ιπποειδών, δηλαδή γαϊδουριών και μουλαριών και κατ’ επέκταση στην εξέλιξη του επαγγέλματος του αγωγιάτη.

Ωστόσο, η Πολεοδομία μετά από αυτοψία που διενήργησε στους στάβλους, αποφάσισε την κατάργησή τους. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναταραχή στους κύκλους των αγωγιατών, οι οποίοι προσδοκούν στην τόνωση της κίνησης κατά την τουριστική περίοδο. Για το λόγο αυτό, οι αγωγιάτες απευθύνθηκαν στο Δήμο Ύδρας, ώστε να βρεθεί σύντομα λύση στο επείγον ζήτημα της στέγασης των ιπποειδών, δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει και έλλειψη χώρων.

Από πλευράς του, ο Δήμος Ύδρας  δήλωσε απερίφραστα ότι στηρίζει τους αγωγιάτες και τον κλάδο τους και θα βρίσκεται δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί, ενώ στη συνέχεια ενέκρινε τη συγκρότηση επταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα της ανεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση των στάβλων των ιπποειδών στην Ύδρα. Η εν λόγω επιτροπή, θα εκπροσωπείται από τον κλάδο των αγωγιατών μέσω τριών μελών, ενώ το κατεπείγον του προβλήματος επιτάσσει άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες και λύσεις.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο