Στις 11 Αυγούστου, στο χερσαίο χώρο της παραλιακής λεωφόρου της πόλης της Σάμου, θα λάβει χώρα η παρουσίαση του σαμιακού πρωϊνού με την υπογραφή του φετινού νικητή του Master Chef, με την αποκλειστική χρήση σαμιακών προϊόντων.
Στόχος της διοργάνωσης, είναι η καθιέρωση του σαμιακού πρωϊνού στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και σε άλλες επιχειρήσεις εστίασης.
Εξάλλου, η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με την προβολή των τοπικών παραγόμενων προϊόντων της γεωργοκτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας και της αντίστοιχης γαστρονομίας, κρίνεται σημαντική για την ανάδειξη των νησιών και την αύξηση της τουριστικής ροής.
Άλλωστε το “Samos Breakfast”, δεν αποτελεί μόνο το «πάντρεμα» των τοπικών προϊόντων για τη δημιουργία της καλύτερης δυνατής επιλογής του παραδοσιακού πρωϊνού, αλλά και μια περιπλάνηση στα τοπία της Σάμου, μέσα από εναέριες και επίγειες λήψεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.
Τέλος, η προβολή και προώθηση του σαμιακού πρωϊνού, θα λάβει χώρα και μέσω του διαδικτύου, σε επισκέπτες, tour operators, ξενοδοχεία και σημεία εστίασης. Η δαπάνη του συνόλου των ανωτέρω δράσεων, ανέρχεται στο ποσόν των 20.000 ευρώ με ΦΠΑ.