Καινοτόμες εφαρμογές για την ανάδειξη του τουριστικού πλούτου των Χανίων

28-07-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Πλατανιά ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο: «Αξιοποίηση Καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ για την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου των Χανίων», προϋπολογισμού 268.556,72 ευρώ.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η κοινή πολυμεσική και πολυτροπική προβολή, των επτά  Δήμων των Χανίων, μέσω ενός συνόλου καινοτόμων συνδυαστικών δράσεων και εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε) για τη ανάδειξη του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος τους. Η πράξη αυτή θα αξιοποιήσει και θα συμπληρώσει τις μέχρι τώρα αντίστοιχες δράσεις που έχουν λάβει χώρα στα Χανιά, αλλά και τη γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την ανάδειξη και προβολή των τουριστικών και πολιτιστικών πόρων. Αναμενόμενο αποτέλεσμα, είναι η ποιοτική και ποσοτική αύξηση του τουριστικού ρεύματος και η ανάκτηση του μέγιστου δυνατού πολλαπλασιαστικού οφέλους, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για την τοπική οικονομία.

Φορείς του ανωτέρω έργου, οι οποίοι θα φροντίσουν για την επίτευξη των στόχων,  για την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία του έργου, θα είναι οι εξής επτά δήμοι:  Δήμος Χανίων, Δήμος Πλατανιά, Δήμος Κισσάμου,  Δήμος Αποκορώνου , Δήμος Καντάνου-Σελίνου , Δήμος Σφακίων και Δήμος Γαύδου.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι