Δήμος Ναυπακτίας: Συμμετοχή στη πολιτιστική δράση «heylepanto!vol.2»

22-07-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο Ίδρυμα Μπότσαρη στη Ναύπακτο θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 7 Οκτωβρίου  η πολιτιστική δράση με τίτλο «heylepanto!vol.2»,  με έργα της διεθνούς φήμης εικαστικού και ποιήτριας Ετέλ Αντνάν . Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπακτίας αποφάσισε τη διάθεση του κήπου Ξενία, με σκοπό την υποστήριξη του δρώμενου για εφήβους με τίτλο «Sol Invictus».

H εν λόγω πολιτιστική δράση, εστιάζει στον διαπολιτισμικό διάλογο για την αδελφοσύνη των λαών μέσα από τα έργα της Αντνάν και τα κείμενα από το βιβλίο της και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μπότσαρη, της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του ιδρύματος Ι & Φ. Κωστοπούλου. Παράλληλα, με αφετηρία την έκθεση της Αντνάν θα πραγματοποιηθεί και το ανωτέρω δρώμενο για εφήβους «Sol Invictus» σε συνεργασία με την Παπαχαραλάμπειο δημόσια Βιβλιοθήκη. Επιμελήτρια της έκθεσης και δραματουργός της δράσης για εφήβους είναι η Ιστορικός Τέχνης Μ. Cirillo - Θεο-δοσοπούλου.

Εξάλλου, ο Δήμος Ναυπακτίας, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου και «επικοινωνεί» τη σύγχρονη εικαστική τέχνη, σε πολίτες και εφήβους, για την παροχή των εν γένει υπηρεσιών της διοργάνωσης της έκθεσης ζωγραφικής, ενέκρινε τη διάθεση ποσού 2.000 ευρώ.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι