Φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας στη Β.Κυνουρία

08-07-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους αποφάσισε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής, μέσω της διοργάνωσης Φεστιβάλ παρουσίασης και προώθησης των αγροδιατροφικών και παραδοσιακών προϊόντων.

Η Βόρεια Κυνουρία, ετοιμάζει το γαστρονομικό της «καλάθι», στοχεύοντας στη σύνδεση των προϊόντων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα με τον τουρισμό και την οινογαστρονομία.

Εξάλλου, στην περιοχή του Πάρνωνα ευδοκιμούν πολλά προϊόντα καθώς το βουνό διαθέτει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Ενα από τα πιο γνωστά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή είναι το κάστανο: από το 1997 και μετά, 22 παραγωγοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα βιοκαλλιέργειας για 1250 περίπου στρέμματα με ετήσια παραγωγή τους 100 περίπου τόνους, κατακτώντας έτσι και την πιστοποίηση του προϊόντος.

Τέλος, εκτός από τη γαστρονομία, ο δήμος αποφάσισε μεταξύ άλλων να προσανατολιστεί και στους εξής επί μέρους τουριστικούς τομείς:

• Πεζοπορικό τουρισμό

• Ιστιοπλοΐα και Γιώτινγκ

• Γαμήλιο Τουρισμό

• Πολιτιστικό τουρισμό

• Οικογενειακές διακοπές

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας