Ελληνική λογοτεχνία στο Βόλο

07-07-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου, πραγματοποιείται στο Βόλο εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνική λογοτεχνία και τους δημιουργούς της.

Η εκδήλωση θα διατρέξει , με απαρχή από τα τέλη του 19ου αιώνα (Αλ.Παπαδιαμάντης), τα μεταπολεμικά χρόνια (Μ. Καραγάτσης), μέχρι τη σύγχρονη εποχή (Λένα Διβάνη, Γιάννης Καλπούζος, Ισίδωρος Ζουργός, Κώστας Ακρίβος).

Θα συμμετέχουν σε διαλέξεις και συζητήσεις, πέρα από τους προαναφερόμενους συγγραφείς, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και μελετητές, όπως Δημήτρης Δημηρούλης καθ. Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγέλα Καστρινάκη καθ. Πανεπιστημίου Κρήτης, πεζογράφος, Μαρίτα Παπαρούση καθ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε μία προσπάθεια ανίχνευσης του απόηχου της παλιότερης διανόησης και πώς οι σημερινοί συγγραφείς αντιλαμβάνονται τη σύγχρονη πνευματική δημιουργία. Θα συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Νένα Μεντή και Σταύρος Μερμήγκης, για την παρουσίαση των κειμένων.

Στη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, στο αφιέρωμα για τον Μ. Καραγάτση, θα παρευρίσκεται και η κόρη του συγγραφέα Μαρίνα Καραγάτση, προκειμένου να μιλήσει για αυτόν. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ»,  σε συνεργασία με το Παν/μιο Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μαγνησίας και το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.)

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη