H Περιφέρεια AΜ-Θ σε εκδήλωση γευσιγνωσίας στις Βρυξέλλες

29-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου σε μια βραδιά γευσιγνωσίας, που έλαβε χώρα την 26ην Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με απώτερο στόχο την ανάδειξη του Ελληνικού γαστρονομικού πλούτου.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης "ο τουρισμός έχει άμεση συνέργεια με τον αγροτοδιατροφικό τομέα και στόχος μας είναι να υπάρξει σύζευξη των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τον τουριστικό χώρο, τους ξενοδόχους, τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής και τους φορείς της κατανάλωσης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ."

Με αυτόν τον τρόπο, τα τοπικά προϊόντα θα εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής μας κατά την τουριστική περίοδο πετυχαίνοντας μεγαλύτερη προβολή και αναγνωρισιμότητα, αυξάνοντας την κατανάλωση, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και ενισχύοντας την απασχόληση προς όφελος της περιφερειακής οικονομίας συνολικά. Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε με επιτυχία την αγροδιατροφή, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ώστε η Περιφέρειά μας να είναι ένας δυναμικός τουριστικός προορισμός με γνήσια τοπικά χαρακτηριστικά.

Για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. οι μάγειροι,  Στέλιος Ιωαννίδης,  Ηλίας Λαζαρίδης και ο Νίκος Καμιώτης μαγείρεψαν τοπικά πιάτα που ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους, ενώ προβλήθηκαν και τοπικά κρασιά όπως Λαλίκος και Συμεωνίδης και προιόντα όπως το Κουσκούς Ηλιοδώρα κτλ.

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό