Στην Κέρκυρα οι μεγάλοι t.o's για τα σκουπίδια

25-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι, διευθυντικά στελέχη μεγάλων βρετανικών τουριστικών οργανισμών, προκειμένου να ενημερωθούν για πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τους ρυθμούς που γίνεται η αποκομιδή τις τελευταίες μέρες, σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Να σημειώσουμε ότι παραμένουν, σε διάφορα σημεία του νησιού 3.000 τόνοι απορριμμάτων και όπως είπε ο Δήμαρχος η Υπηρεσία Καθαριότητας μαζί με τις εργολαβίες μαζεύουν 400 τόνους την ήμερα.

Ο κ. Νικολούζος, στη συνέχεια ενημέρωσε τους τουριστικούς πράκτορες, ότι ο Δήμος διερεύνησε την περίπτωση να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι τέτοιο όμως ανέφερε, δεν μας δίνει περισσότερα μέσα, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα,  απεναντίας μπορεί να μας βλάψει επικοινωνιακά.

Οι τουριστικοί πράκτορες πρότειναν στο Δήμαρχο μετά τη λήξη της κρίσης να προχωρήσει σε επικοινωνιακή καμπάνια προβολής του νησιού προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η υποπρόξενος της Mεγάλης Βρετανίας, Charlie Pikoula, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαράλαμπος Βούλγαρης εκπροσωπώντας επίσης και τον Πρόεδρο Περικλή Κατσαρό από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μούτσος εκπροσωπώντας την εταιρία Thomas Cook με τους συνεργάτες της Thomas Cook: Rainer Knobb, Louise Cartwright, Suzanne Walker, ο τουριστικός πράκτορας Διονύσης Γιαννιώτης εκπροσωπώντας την εταιρία JET2holidays μαζί με την Julia Hay και οι εκπρόσωποι της TUI: konstantinos Raris, Lili Picoula και ο Eκπρόσωπος Simpson Travel, Joy Little.

Διαβάστε ακόμα: Έκκληση των Βρετανών πρακτόρων να καθαρίσει η Κέρκυρα!

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour