«Προβάλλω τη Ναυπακτία»: δύο διεθνή φεστιβάλ χορού στη Ναύπακτο

22-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακών και μοντέρνων χορών αντίστοιχα θα λάβουν χώρα στη Ναύπακτο, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει θετικά τόσο στην τουριστική κίνηση, όσο και στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (Lepanto Folk Festival) το οποίο θα διαρκέσει από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου,  αποτελεί σημείο συνάντησης πολιτισμών από όλο τον κόσμο. Για τρεις ημέρες, στο Ενετικό Λιμάνι και στον Κήπο Ξενία, χορευτικά συγκροτήματα από διαφορετικές χώρες θα παρουσιάσουν τους ιδιαίτερους, τοπικούς χορούς τους.

Παράλληλα, από τις 26 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το  Φεστιβάλ Χορού Παιδιών και Εφήβων «Step to a dream» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων και με προβολή από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας. Το εν λόγω φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου, στο Ενετικό Λιμάνι, στο Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Λυκείου και στον Κήπο του  Ξενία.

Τέλος, από τις 26 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το  International Dance Camp.  Πρόκειται για ένα διεθνές camp χορού που οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια χορού modern-Jazz, σύγχρονο και Hip-hop. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, καθηγητές χορού, χορογράφους και για παιδιά από 9 ως 14 ετών. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Παπαχαραλάμπειο Κλειστό Γυμναστήριο Ναυπάκτου και στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, ενώ η τελική παράσταση θα λάβει χώρα  στο αρχαίο θέατρο της Μακύνειας.

Στόχος των διοργανώσεων, είναι η προβολή του Δήμου Ναυπακτίας πανελλαδικά και διεθνώς, με απώτερο σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας. Επίσης, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες,  θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν και να μοιραστούν την τοπική λαογραφία αλλά και να παρακολουθήσουν μουσικά ακούσματα και χορευτικά δρώμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως από την Κρήτη, τη Μακεδονία, την Κροατία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, το Μαρόκο και άλλες περιοχές του κόσμου. Επιπροσθέτως,  τα δύο διεθνή φεστιβάλ χορού συμβάλλουν καθοριστικά στην αναπτυξιακή αναβάθμιση του Δήμου Ναυπακτίας,  τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η διεθνής ακτινοβολία και η μεγάλη αποδοχή τους από την τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα από τα παιδιά και τους εφήβους, οφείλονται στις αισθητικές επιλογές, στην ποιότητα τους ,  στην εκπαιδευτική τους διάσταση αλλά και στην ενεργητική συμμετοχή.

Η σημαντική συμβολή τους στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αναμένεται να αποφέρει έσοδα της τάξεως των 224.000 ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη για τις ανωτέρω διοργανώσεις υπολογίζεται στα 33.500 ευρώ.

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ