Δίκτυο υδατοδρομίων στην Εύβοια

14-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Νέο δίκτυο υδατοδρομίων προτίθεται να δημιουργήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Εύβοια, κατόπιν έγκρισης της σχετικής απόφασης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο  Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας- ΟΛΝΕ έχει σχεδιάσει 4 υδατοδρόμια στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Κύμη και στην Αιδηψό, σημεία που είναι μοναδικές πύλες εξόδου της περιφέρειας και παράλληλα αποτελούν σημαντικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της ευρύτερης περιφέρειας και το γεγονός ότι οι διαδικασίες αδειοδότησης είναι χρονοβόρες, η περιφέρεια θα ηγηθεί των σχετικών πρωτοβουλιών λειτουργικής αδειοδότησης των ανωτέρω σημείων, καταθέτοντας η ίδια την πρόταση αδειοδότησης και εκκίνησης των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης των έργων.

Εξάλλου, η ίδρυση και λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, αποτελεί καινοτόμα επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο αλλά και συνολικά για τη χώρα. Οι προοπτικές αυτές εδράζονται στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, μέσα από την εισαγωγή ενός νέου ευέλικτου μεταφορικού μέσου, τόσο για την πύκνωση των δρομολογίων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όσο και για την ανάδειξη νέων. Κατ' αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται και ενισχύεται η επισκεψιμότητα απομακρυσμένων περιοχών και η δικτύωση μεταξύ τους, με στόχο τη μεγιστοποίηση των υφιστάμενων τουριστικών τάσεων αλλά και την ανάπτυξη νέων.

Πέραν όμως από το σκοπό της διευκόλυνσης και διεύρυνσης της επισκεψιμότητας περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα υδροπλάνα εξυπηρετούν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης όπως αεροδιακομιδής ασθενών, έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς μικρού όγκου φορτίου καθημερινότητας όπως είναι φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος και άλλα.

Η ίδρυση των υδατοδρομίων, αποτελεί επομένως αναπτυξιακή προοπτική που μπορεί να επιφέρει διευρυμένα οφέλη στις τοπικές, και όχι μόνο, κοινωνίες δημιουργώντας νέες τουριστικές τάσεις και καλύπτοντας ταυτόχρονα κοινωνικές ανάγκες.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια