Ρέθυμνο: Διαγωνισμός για σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων μέσω κινητού

13-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενέκρινε τους όρους διενέργειας πλειοδοτικής δημοπρασίας, φανερής και προφορικής, για την εκμίσθωση 29  κοινόχρηστων χώρων για τη λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS.

Ειδικότερα, ο Δήμος Ρεθύμνης στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS, υποχρεούται να εγκαταστήσει και να ενισχύσει το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με νέο λογισμικό και στόλο που να περιέχει και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης επιθυμεί να δεχτεί προσφορές από ιδιωτικές εταιρείες για επένδυση της τεχνολογίας dockless – ποδήλατα χωρίς βάσεις στάθμευσης – στην πόλη του Ρεθύμνου. Η τεχνολογία αυτή αποτελείται από ευέλικτες θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων χωρικά κατανεμημένες σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο χρήστης έχει πρόσβαση στα ποδήλατα μέσω εφαρμογών του κινητού του τηλεφώνου. Τα ποδήλατα πρόκειται να αφήνονται στις θέσεις που θα οριστούν ως θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων και θα εντοπίζονται από τον υποψήφιο ενοικιαστή μέσω GPS. Τα ποδήλατα διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη GPS, έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των κλοπών τους μιας και θα είναι άμεσος ο εντοπισμός των ποδηλάτων.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα 5 έτη από την υπογραφή της. Από την ημέρα δε αυτή αρχίζουν όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις του πλειοδότη μισθωτή. Ο χρόνος εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος διαμοιρασμού ποδηλάτων ορίζεται σε 20 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Μισθωτής που δε δύναται να προχωρήσει σε εγκατάσταση και θέση σε ενιαία λειτουργία του συστήματος διαμοιρασμού ποδηλάτων εντός 20 ημερών, κηρύσσεται έκπτωτος.

Ο διαγωνισμός θα γίνει την Τετάρτη στις 20 Ιουνίου και από ώρα 13:30 έως 13:45 στο Δημοτικό κατάστημα του Δήμου Ρεθύμνης στο Άδελε πρώην Δημαρχείο Αρκαδίου ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής δημοπρασιών. 

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία