Η Πάτρα στο δίκτυο πόλεων των Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας

09-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη συμμετοχή της στο δίκτυο πόλεων των Ευρωπαϊκών Προορισμών Αριστείας (EDEN), “Eden European Destinations of Excellence”, η οποία εδρεύει στο Βέλγιο.

Στις αρχές του 2018, η Πάτρα ανακηρύχθηκε νικητής προορισμός αριστείας στο πρόγραμμα EDEN- ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ- με θέμα τον «Πολιτιστικό Τουρισμό» που πραγματοποιείται κάθε δύο έτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ελλάδα μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Το πρόγραμμα “EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE” (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποσκοπεί τόσο στην ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών, όσο και στην προβολή προορισμών, στους οποίους η τουριστική ανάπτυξη διασφαλίζει την κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία. Το πρόγραμμα επίσης στοχεύει στην ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Ως υποψήφιος προορισμός αριστείας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκρίθηκε η πόλη της Πάτρας, η οποία πληρούσε το σύνολο των κριτηρίων και περιορισμών του προγράμματος.Αποτέλεσμα της συμμετοχής αυτής ήταν η 1η θέση στο Πρόγραμμα.

Μετά και τη βράβευση της Πάτρας και στις Βρυξέλλες, αλλά και τη συμμετοχή  στη 12η Συνάντηση του Δικτύου EDEN, αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρξει συνέχεια και μακροπρόθεσμη αξιοποίηση της επιτυχίας αυτής, αφού προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής σε ένα μοναδικό δίκτυο πόλεων που προάγουν το βιώσιμο τουρισμό και το οποίο δίκτυο αποτελεί τον κύριο θεσμικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, αναγνωρίζεται πλέον ότι το δίκτυο EDEN θα αποτελέσει σύντομα ένα εξαιρετικά δημοφιλή και με μεγάλη επιρροή φορέα, που θα αναγνωρίζεται από τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους φορείς τουρισμού και φυσικά τους τουρίστες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όταν οι άνθρωποι θα θέλουν να μάθουν τι ήδη ισχύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και τι θα ισχύσει και στο μέλλον, θα απευθύνονται στο δίκτυο EDEN.

Έτσι, με τη συμμετοχή της στο δίκτυο EDEN η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποκτά τα ακόλουθα οφέλη:

-Γίνεται η 1η Ελληνική Περιφέρεια που θα συμμετάσχει στο πιο δραστήριο δίκτυο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της Ευρώπης που ξεκίνησε το 2007, και σήμερα το αποτελούν 71 προορισμοί από 23 χώρες

-Ως μέλος του δικτύου αυτού η ΠΔΕ θα μπορεί να ενημερώνεται έγκαιρα, αλλά και να παρεμβαίνει τις διαμορφούμενες πολιτικές γύρω από τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, αλλά και να γίνεται κοινωνός καλών πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές

-Η ΠΔΕ θα λαμβάνει επαγγελματική προώθηση ως προορισμός σε κοινωνικά δίκτυα όπως το YouTube, Twitter, Google+, Printemps, Instagram και Facebook.

Τέλος, η ΠΔΕ θα προβάλλεται στις ιστοσελίδες  www.europeanbestdestinations.com, www.YourEdenExperience.com και www.visiteurope.com, τις οποίες επισκέπτονται κάθε έτος 5,5 εκατομμύρια δυνητικοί τουρίστες.

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή