2η Γιορτή Πορτοκαλιού στο Άργος

09-06-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο προγραμματίζεται στο Άργος η διεξαγωγή της 2ης Γιορτής Πορτοκαλιού, με τη συμβολή της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Αργολίδα, τόπος πλούσιος σε εσπεριδοειδή, φημίζεται για τα πορτοκάλια της, αφού γύρω από την πόλη απλώνονται μεγάλα περιβόλια.

Όταν ολόκληρη η πόλη αλλάζει όψη, η γιορτή πορτοκαλιού θα επισφραγίσει αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο κρατώντας ζωντανή την παράδοση για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να πάρουν πολύ νόστιμα γλυκίσματα πορτοκαλιού, πίτες, μαρμελάδες και άλλα προϊόντα, αλλά και να διασκεδάσουν με τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της γιορτής πορτοκαλιού.

Η Κατακεκρυμμμένη, Παναγία του Βράχου, Πορτοκαλούσα

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τα πορτοκάλια του Άργους δεν λείπουν ποτέ από το στολισμό για τη γιορτή της Κατακεκρυμμμένης, Παναγίας του Βράχου, Πορτοκαλούσας, η οποία θεωρείται προστάτιδα των πορτοκαλιών και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου. Η ιερή εικόνα της Παναγίας κατά την παράδοση βρέθηκε σε κοίλωμα του βράχου στους υπόσκαφους διαδρόμους κάτω από την εκκλησία. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη, αχρονολόγητη, με αργυρό πλαίσιο χρυσωμένο το 1876 και αναδεδειγμένη σήμερα για ιερό προσκύνημα. Η Παναγία Πορτοκαλούσα , δεσπόζει στο βράχο της Λαρίσας, αντικρίζοντας τα Δερβενάκια, τις Μυκήνες, το Ηραίο, το ίδιο το Άργος, το Αραχναίο, τα κάστρα του Αναπλιού, την Κυνουρία.

Τα πορτοκάλια του Άργους και η … Lamborghini

Εξάλλου, τα πορτοκάλια του Άργους είναι τόσο διάσημα, που ενέπνευσαν τους σχεδιαστές της Λαμποργκίνι δίνοντας στο χρώμα του μοντέλου της Aventador LP 700-4, το όνομα «Arancio Argos», που σημαίνει Αργίτικα πορτοκάλια...

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων