Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στην Πάτρα

27-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 26 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας,  το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Νέων, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Διεθνής Αγώνας Τοξοβολίας «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018», αποτελεί μία ιδιαιτέρως σημαντική διοργάνωση, καθώς πρόκειται για τον αγώνα πρόκρισης των Ευρωπαίων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων 2018. Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 500 και πλέον κορυφαίοι αθλητές της τοξοβολίας από τουλάχιστον 40 Ευρωπαϊκές χώρες με τις κορυφαίες ομάδες τους.

Το τόξο είναι ένα από τα παλαιότερα όπλα του ανθρώπου. Μπορεί να το δει κανείς ως εργαλείο για κυνήγι ακόμα και στις παλαιότερες τοιχογραφίες σε σπήλαια, πράγμα που δείχνει ότι συνοδεύει την ανθρωπότητα από την αυγή της καταγωγής της. Το πέρασμα των αιώνων και οι διάφοροι πολιτισμοί έφεραν πλειάδα εξελίξεων ως προς τα υλικά και τις μεθόδους κατασκευής, τόσο του ίδιου του τόξου, όσο και των βελών, ενώ ως άθλημα υπάρχει από την εποχή του Ομήρου.

Οι αγώνες τοξοβολίας εμφανίστηκαν στις σύγχρονες Ολυμπιάδες το 1900 στο Παρίσι, ενώ το 1920 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αμβέρσα το άθλημα της τοξοβολίας καταργείται. Σαν Ολυμπιακό άθλημα εμφανίζεται και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 και έκτοτε συμπεριλήφθηκε ως μόνιμο ατομικό άθλημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ το ομαδικό άθλημα καθιερώθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το 1988.

Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε στο τέλος του 1982, ενώ το 1983 έγιναν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες και από το 1999 το άθλημα υπάγεται στην Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας "Ε.Φ.Ο.Τ.".

Είναι άθλημα που διεξάγεται σε ανοιχτό και κλειστό χώρο και συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες σε ατομικό και ομαδικό αγώνα. Η απόσταση που διαγωνίζονται είναι τα 70m.

Με τις αλλαγές των κανονισμών που εφάρμοσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία τα τελευταία δέκα χρόνια, το άθλημα έχει γίνει πολύ θεαματικό με μεγάλη τηλεοπτική θεαματικότητα και εύκολο στην παρακολούθηση της εξέλιξης του από τους θεατές και συναγωνιζόμενους.

Τέλος, η Περιφέρεια στηρίζοντας τον ανωτέρω θεσμό, θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης αθλητών -προπονητών, διαιτητών-κριτών, υπεύθυνων ξένων ομάδων, οργανωτικής επιτροπής, από την Αθήνα και προς την Πάτρα μετ’ επιστροφής, καθώς και από τα ξενοδοχεία διαμονής τους στην Πάτρα προς το στάδιο διεξαγωγής των αγώνων, αναγκαίων για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, συνολικού ύψους 10.000 ευρώ με ΦΠΑ.

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη