Η Μάχη της Πόρτας και η Ανάβαση της Ελάτης στα Τρίκαλα

24-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 10 Ιουνίου και στις 7 Οκτωβρίου αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν στην Πύλη Τρικάλων δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, η «Μάχη Πόρτας» και η «Ανάβαση Ελάτης».

Πρόκειται για ποδηλατικούς αγώνες οι οποίοι λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια και αγωνιστικές κατηγορίες αθλητών που είναι ενταγμένοι στο αγωνιστικό καλεντάρι Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Στόχος του δήμου είναι η ανάπτυξη του αθλήματος και η τουριστική – αθλητική ανάπτυξη της περιοχής μέσω ποδηλατικών αγώνων.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του 4ου αγώνα δρόμου αντοχής «Μάχη Πόρτας 2018» θα είναι το Δημαρχείο Πύλης από την πλευρά του περιφερειακού. Ο αγώνας αφορά κυρίως τις μικρές ηλικίες, θα συμμετέχουν 6-8 κατηγορίες αθλητών και θα δοθούν τρεις διαφορετικές εκκινήσεις. Επιθυμία είναι η σύνδεση των εκδηλώσεων του Δήμου για την «Μάχη της Πόρτας» με αυτόν τον αγώνα και την απονομή των επάθλων στους νικητές από τους επισήμους.

Παράλληλα, ο αγώνας δρόμου «Ανάβαση Ελάτης», έγινε πλέον θεσμός: πέρυσι ήταν μέσα στους 5 καλύτερους αγώνες της Ελλάδας με ρεκόρ συμμετοχών, φιλάθλων, αθλητών και συνοδών. Ο αγώνας αφορά σε 15-16 αγωνιστικές κατηγορίες αθλητών και θα δοθούν τρεις διαφορετικές εκκινήσεις. Σε αυτόν τον αγώνα αναμένεται πολύ μεγάλη συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Οι παραπάνω αγώνες εντάσσονται στη βαθμολογία στους πανελλήνιους διασυλλογικούς αγώνες για το Ελληνικό Πρωτάθλημα και κατά συνέπεια θα αποτελέσουν στόχο αρκετών ομάδων και αθλητών, γεγονός που θα εντείνει την προβολή και θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων