Προσβάσιμοι Θαλάσσιοι Προορισμοί στους Δήμους Ερέτριας, Σικυωνιών και Κέας

20-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

‘Ολο και περισσότεροι δήμοι της χώρας εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην πράξη «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών».

Ειδικότερα, ο Δήμος Ερέτριας ενέκρινε τη δημιουργία των κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών-εγκαταστάσεων και προσβάσεων-στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού και κατασκευής. Οι υποδομές αυτές θα συνεισφέρουν στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Προορισμών σε παραλίες του Δήμου, καθώς πρόκειται να υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη αλυσίδα προσβασιμότητας που διασφαλίζει την αυτονομία, την άνεση και την ασφάλεια των εμποδιζόμενων ατόμων.

Συγκεκριμένα οι παραλίες στις οποίες θα υλοποιηθεί η πράξη είναι δύο  παραλίες της Δ.Ε. Αμαρυνθίων και συγκεκριμένα στη θέση Αλαμπέικα και Γεράνι, οι οποίες είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστες και σε δύο αντίστοιχες παραλίες της Δ.Ε. Ερέτριας και συγκεκριμένα αριστερά από το στέκι των χειμερινών κολυμβητών και στην παραλία του Άγιου Ανδρέα.

Οι παραλίες αυτές προτάθηκαν αφενός από τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια Αμαρύνθου και Ερέτριας και αφετέρου είναι οι πιο πολυσύχναστες, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα χωροθέτησης θέσεων στάθμευσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι μεταξύ άλλων θα εγκατασταθεί ένα πακέτο τηλεμετρίας, για την παροχή σημαντικών πληροφοριών (κυματισμός καιρικές συνθήκες , θερμοκρασία αέρα/νερού κλπ) σε πραγματικό χρόνο στο χρήση μέσω της τεχνολογίας Internet Of Things.

Επιπλέον, θα παρακολουθούνται διάφορες παράμετροι που έχουν να κάνουν με την ορθή λειτουργία της μη μόνιμης συναρμολογούμενης διάταξης για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, παρέχοντας πλήρη εικόνα για τη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης.

Από πλευράς του, ο Δήμος Σικυωνιών ενέκρινε τη μελέτη «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών για ΑμΕΑ στη Δ.Ε. Σικυωνίων».

Τέλος, ο Δήμος Κέας αποφάσισε την τοποθέτηση μη-μόνιμου, συναρμολογούμενου εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα στη θάλασσα καθώς και εξοπλισμού διαδρόμων πρόσβασης, μη μόνιμων συναρμολογούμενων αποδυτηρίων, χημικών κινητών τουαλετών και σχετικής σήμανσης στις παραλίες Κορησσίας, Οτζιά και Ποισσών.

Οι ανωτέρω πράξεις είναι απαραίτητες, λόγω του ότι ένας σημαντικός χώρος από τον οποίο αποκλείονται τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα, είναι η θάλασσα και τα θαλάσσια λουτρά, τα οποία συνήθως έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία και στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

 

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη