Η Χίος στο Eyefor Travel Europe 2018

18-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη συμμετοχή του στο συνέδριο για την καινοτομία στον κλάδο του τουρισμού Eyefor Travel Europe 2018 αποφάσισε ο δήμος Χίου, το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από τις 4 έως και τις 6 Ιουνίου.

Η απόφαση του δήμου στηρίχθηκε στην πεποίθηση ότι σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, ο κλάδος του τουρισμού δεν θα μπορούσε να μείνει στάσιμος. Η τεχνολογία επηρεάζει καθοριστικά πλέον τον κλάδο του τουρισμού έχοντας αλλάξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από την πλευρά των καταναλωτών η οποία εξελίσσεται ταυτόχρονα με το web, τα κινητά τηλέφωνα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα tablets και την οικονομική αβεβαιότητα.

Για να αυξηθεί το μερίδιο ενός προορισμού στην παγκόσμια αγορά , είναι ανάγκη να διαπιστωθεί αν το τουριστικό προϊόν που παρέχει ο κάθε προορισμός ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής. Θα πρέπει να γίνουν κατανοητές παράμετροι που καθορίζουν τις αποφάσεις του καταναλωτή όπως τι τον ενδιαφέρει σχετικά με την αγορά του ταξιδιού του. Επίσης θα πρέπει να γίνουν συγκρίσεις με άλλους προορισμούς σε διάφορες χώρες.

Το διεθνές συνέδριο eyefortravel αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως, για τις τεχνολογίες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Η συμμετοχή στο συνέδριο eyefortravel έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών, που στοχεύουν στην καλύτερη κατανόηση του εξωτερικού περιβάλλοντος και στην προσαρμογή του τοπικού τουριστικού προϊόντος της Χίου σε αυτό.

Τα αναμενόμενα οφέλη είναι η ενημέρωση για νέες τάσεις και υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο δήμος Χίου, προκειμένου να αυξηθεί η συνολική επισκεψιμότητα του νησιού με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google