H Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι

16-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε ένα φεστιβάλ που «γέμισε» Ελλάδα στο κέντρο του Βελιγραδίου συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό χώρο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Γκουτσίδης.

Το 3rd Greek Weekend in Belgrade (3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι) είναι πλέον θεσμός και φέτος διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη πλατεία της Δημοκρατίας (Trg Republike), όπου παραβρέθηκε πλήθος κόσμου δείχνοντας την αγάπη του προς την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Η έκθεση με φεστιβαλικό χαρακτήρα είχε ως σκοπό να παρουσιάσει την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ως έναν ιδανικό τουριστικό γαστρονομικό και Θρησκευτικό προορισμό. 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. πραγματικά εντυπωσίασε. Εκτέθηκαν προϊόντα, όπως ντόπια τυριά και φέτα, τσίπουρο, ούζο, ποικιλίες ντόπιων  κρασιών, γλυκά και παρασκευάσματα από ντόπια προϊόντα, κρεατικά κ.α

Κατά την τελετή έναρξης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ Κώστας Αντωνιάδης τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στην Σερβία και στην Ελλάδα και τα κοινά Πολιτιστικά, Θρησκευτικά και Ιστορικά στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς, ενώ πρόβαλλε τα δύο νησιά, τη Θάσο και την Σαμοθράκη, τις μαγευτικές παραλίες, το άθικτο φυσικό περιβάλλον, τα σημαντικά Θρησκευτικά και Ιστορικά μνημεία, τις πανέμορφες πόλεις μας με τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους, ενώ κλείνοντας σημείωσε ότι «χρειάζεται η Ελλάδα και η Σερβία μαζί, να κάνουμε συνέργειες και συνεργασίες τουριστικής προβολής και προώθησης των περιοχών μας 

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πολλά πολιτιστικά και μουσικά προγράμματα. Χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα παρουσίασαν διαφορετικούς Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Η  ορχήστρα που έπαιξε  παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική μουσική, ενώ πολλά Εθνικά Δίκτυα κάλυψαν τηλεοπτικά την εν λόγω εκδήλωση, ενώ δόθηκαν και παράλληλες συνεντεύξεις.

Η έκθεση έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ, του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Σερβίας (Hellenic Business Association – HBA), του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου, Κυβέρνησης της πόλης του Βελιγραδίου και της Beokom.

Το βράδυ της Παρασκευής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ. Κώστας Αντωνιάδης παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο της πόλης του Βελιγραδίου. Στο δείπνο ο κ. Αντωνιάδης συζήτησε διεξοδικά με το υπεύθυνο επί τουριστικών θεμάτων του Δήμου Μιόντρακ Πόποβιτς, για την ανάπτυξη συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Μάλιστα από Σερβικής πλευράς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό στη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο