Τουρισμός: Ψήφισμα για το αεροδρόμιο Χανίων – Fraport

15-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε ψήφισμα που αφορά στην πολιτική διαχείρισης του Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», από την εταιρεία Fraport, προχώρησε ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα, η τοπική οικονομία του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στηρίζεται στην ανάπτυξη και την προκοπή των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Η Παλαιόχωρα, η Σούγια αλλά και οι περιοχές του ορεινού όγκου Κάντανος, Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, Τεμένια, Ροδοβάνι κ.α ήταν και είναι πόλος έλξης τόσο μεμονωμένων τουριστών όσο και οργανωμένων μικρών ομάδων που αποφασίζουν να ταξιδέψουν μόνοι τους και ν´ απολαύσουν τη μοναδικότητα του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου της Επαρχίας Σελίνου.

Αύξηση 70% στο αεροδρόμιο Χανίων

Τα τελευταία χρόνια, ο αερολιμένας Χανίων που αποτελεί την κύρια είσοδο για τους επισκέπτες όλου του Νομού Χανίων αλλά και του Νομού Ρεθύμνου παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 70% στην επισκεψιμότητα των τουριστών. Το αεροδρόμιο με τη συντονισμένη δουλειά και συνεργασία επαγγελματιών, πολιτών και θεσμικών φορέων συνέβαλε με την καλή λειτουργία του στην άνοδο των εισοδημάτων των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων που αποτελούν τον κύριο όγκο της τουριστικής οικονομίας του τόπου  (ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατοικίες, βίλες, μικρά ξενοδοχεία).

Η άνοδος των εισοδημάτων από τον τουρισμό ενίσχυσε οικονομικά τους επαγγελματίες της περιοχής και περιόρισε τις συνέπειες της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα αυτή η ανοδική πορεία υπονομεύεται από την αλλαγή πολιτικής της εταιρείας Fraport Greece που ανέλαβε την εκμετάλλευση του αεροδρομίου Δασκαλογιάννη. Το αεροδρόμιο, σημειώνεται στο ψήφισμα, κινδυνεύει να γίνει ένα ακριβό -ίσως από τα ακριβότερα αεροδρόμια- με λίγους επιβάτες, επισκέπτες για το νησί και πρόσκαιρα μεγάλα κέρδη για την εταιρεία.

Ο δήμος  διαμαρτύρεται για την πολιτική της Fraport τονίζοντας ότι είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και ζητεί το αεροδρόμιο των Χανίων να παραμείνει φθηνό και ανταγωνιστικό, μοχλός ανάπτυξης για τη νησιώτικη και ευρύτερα την εθνική οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό.

Διεθνείς πτήσεις όλο το χρόνο στο αεροδρόμιο Χανίων

Επιπλέον ο δήμος ζητεί την επέκταση της περιόδου λειτουργίας του αεροδρομίου, ώστε να δέχεται διεθνείς πτήσεις όλο το χρόνο.

Τέλος, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το συμφέρον του τόπου απαιτεί η πολιτική του αεροδρομίου να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, είναι ζητούμενο να παραμείνουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν επιλέξει τα Χανιά, να προσφερθούν κίνητρα και διευκολύνσεις για την περαιτέρω εδραίωση και προσέλκυση Low Cost εταιριών ώστε να γίνει πόλος έλξης ο νομός Χανίων για τους τουρίστες όλο το χρόνο.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ