Γιορτή κερασιού στη Ναύπακτο

15-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό και εξωραϊστικό Σύλλογο Απανταχού Παλαιοπυργιωτών, διοργανώνει στις 27 Μαΐου την εκδήλωση «Γιορτή Κερασιού στον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας».

Για πρώτη φορά φέτος, μια μοναδική παραδοσιακή αγροτουριστική εκδήλωση διοργανώνεται στον Παλαιόπυργο, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του τοπικού αυτού αγροτικού προϊόντος, την προσέλκυση τουριστών και την ανάδειξη του οικισμού του Παλαιοπύργου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει γεύσεις, χρώματα, αρώματα της φύσης, παρασκευή γλυκού κεράσι, τοπική παραδοσιακή μουσική, χορό, κεράσματα και δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουν όλοι μαζί, κάτοικοι και επισκέπτες, τη συγκομιδή του κερασιού.

Τα κεράσια καταπολεμούν σοβαρές ασθένειες

Εξάλλου το κεράσι, το οποίο η Ελληνική γη, λόγω κλίματος, προσφέρει αφειδώς, φέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία πολλών νοσημάτων.

Τα κεράσια είναι επίσης από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη σημαντική θρεπτική αξία αυτού του φρούτου, η οποία οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε άλλα ωφέλιμα για την υγεία συστατικά.

Τέλος, τα κεράσια περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται μελατονίνη, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ύπνου, αλλά και υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος ενώ επιβραδύνει και τη διαδικασία της γήρανσης.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι