Beach Soccer στην Πάτρα

13-05-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση για την παρουσίαση του αθλήματος beach soccer και της άμεσης σχέσης του με τους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες,  οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου  στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο King George.

Ο θεματικός αθλητικός τουρισμός

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη από τους αγώνες και τον θεματικό αθλητικό τουρισμό που θα προσελκύσει μετά τους αγώνες, διεξάγοντας διοργανώσεις Ευρωπαϊκού επίπεδου. Επίσης, οι καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα μέσα από την παρουσίαση που θα γίνει, ώστε να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικό θα είναι το beach soccer στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες 2019, ως ένα από τα αθλήματα που αναμένεται  να προσελκύσουν και τον περισσότερο κόσμο.

Από τους αρχαίους αγώνες και την εισαγωγή της γυμναστικής στην εκπαίδευση έως τα αθλητικά σωματεία, τα σπορ και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικό δομικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Συνδυάζοντας στοιχεία όπως η κοινωνικότητα, ο εθελοντισμός και η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός προβάλλει πρότυπα βίου και συμπεριφοράς ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει στάσεις και αντιλήψεις ως προς το σώμα.

Τα οφέλη των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων για την τοπική κοινωνία

Οι νέοι σε μικρή ηλικία ξεκινούν τον αθλητισμό σαν παιχνίδι, αυτό οξύνει τη δημιουργικότητά τους και επακολούθως το δημιουργικό τους εγωισμό. Καθώς το παιδί μεγαλώνει δέχεται όλο και περισσότερες επιδράσεις στο χαρακτήρα του από τον αθλητισμό, αναπτύσσει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ παράλληλα μαθαίνει να σέβεται το συμπαίχτη του αλλά και τον αντίπαλό του. Υιοθετεί την ευγενή άμιλλα μένοντας συγκροτημένος στη χαρά της νίκης και αποδέχεται την ήττα σαν κίνητρο βελτίωσης και αυτοκριτικής.

Σιγά σιγά ο νέος αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να κατακτά αξίες ζωής όπως η υπομονή και η επιμονή, ο κόπος και η ανταμοιβή, η χαρά και η λύπη, καθιστώντας την κοινωνικοποίησή του πιο ομαλή. Επιπλέον, μαθαίνει να θέτει στόχους υψηλούς και να κατακτά μέρος αυτών, ενώ παράλληλα αποφεύγει με δική του κρίση τις κακές επιρροές και τις καταχρήσεις που λυμαίνονται τους εφήβους, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, καπνού και άλλων ουσιών, καθώς και η υπερβολική χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet. 

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες