Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού

28-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε το έργο «Δημιουργία και διαχείριση Συστήματος Διαχείρισης Προορισμού (DMS) σε περιφερειακό επίπεδο», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα  «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜΜΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας».

Το έργο αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός προηγμένου περιφερειακού συστήματος διαχείρισης προορισμού τουριστικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα καλύτερης τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου.

Το σύστημα θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει το σύνολο των τουριστικών πληροφοριών και θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, «έξυπνες», υπηρεσίες e-tourism, οι οποίες θα παρέχουν στους χρήστες της πλατφόρμας τη δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό λαμβάνοντας υπόψη και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες όπως είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι διαδρομές.

Το προηγμένο σύστημα θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης του προορισμού, μέσω του οποίου οι υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης θα παρέχονται δωρεάν ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργούν έσοδα για τον δικαιούχο από οποιαδήποτε πηγή και δεν θα προβάλλουν επιχειρήσεις ή προϊόντα επιχειρήσεων . Επιπλέον το Σύστημα δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις και δεν θα δίνει τη δυνατότητα κρατήσεων στους χρήστες του.

Αειφόρος τουρισμός

Στόχος της δράσης είναι να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες πληροφόρησης και ενημέρωσης με έμφαση στην αειφόρο και βιώσιμη διαχείριση του προορισμού.

Το σύστημα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενσωμάτωση των πολιτιστικών διαδρομών ανά περιοχή και περίοδο σε συνδυασμό με τα σημεία εισόδου των τουριστών στην Πελοπόννησο, λειτουργία και προώθηση ολοκληρωμένου ημερολογίου πολιτιστικών εκδηλώσεων, συντονισμό δράσεων προβολής πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενσωμάτωση του συνόλου των πληροφοριών για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τέλος ενσωμάτωση του συνόλου των πληροφοριών σχετικά με τις διαθέσιμες διαδρομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τον τουρισμό ειδικών κατηγοριών.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή