Δήμος Βόλβης: Ψηφιακή αποτύπωση τουριστικών αξιοθέατων

27-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στην ψηφιακή καταγραφή και αποτύπωση των σημαντικότερων ιστορικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών και φυσικών μνημείων της περιοχής προβαίνει ο Δήμος Βόλβης, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2018.

Πρόκειται για μία δράση η οποία με τη χρήση των νέων  διαδραστικών τεχνολογιών, θα απεικονίζει μυθοπλαστικά ιστορικές τοποθεσίες και σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επιπλέον, ο Δήμος Βόλβης προχωρά στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων με πληροφορίες για την «ταυτότητα» των Ελλήνων και των ξένων τουριστών, όπως είναι η προέλευση, το κοινωνικοοικονομικό προφίλ, οι προτιμήσεις διατροφής και διασκέδασης αλλά και της ευρείας εικόνας του δήμου ως προορισμού σε γειτονικά μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, οι Σέρρες και ο Λαγκαδάς.

Παράλληλα, ο Δήμος Βόλβης υλοποιεί δράσεις διακρατικού προγράμματος για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσω τη δημιουργίας ειδικών θέσεων στάθμευσης, μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα, καθώς και υποδομών προσβασιμότητας για αναπηρικά αμαξίδια σε αξιοθέατα και κέντρα πληροφόρησης τουριστών.

Τέλος, ένας από τους στόχους του προγράμματος τουριστικής προβολής είναι και η μελέτη δημιουργίας ειδικής σήμανσης χρήσης τοπικών προϊόντων, για τα καταστήματα που έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες, όπως είναι τα εστιατόρια, τα αρτοποιεία, τα ζαχαροπλαστεία και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων