Ποδηλατικοί Αγώνες σε Τρίκαλα και Λάρισα

27-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 6 Μαΐου ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Τρικάλων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» διοργανώνει τον 21ο Λαϊκό ποδηλατικό γύρο Τρικάλων στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 20.000 χιλιάδες λάτρεις του ποδηλάτου και αθλητές ποδηλάτου άνω των 8 ετών με ατομικές συμμετοχές.

Παράλληλα, στις 19 Μαΐου διεξάγεται ο «μυθικός» ποδηλατικός αγώνας «Δρόμος Δάφνης» στο πλαίσιο του οποίο θα πραγματοποιηθεί το «2ad Tour of Daphne-Cyclosportive-Mythical Event». Η διαδρομή είναι 230 χλμ., η αφετηρία είναι από την Κοιλάδα Τεμπών και ο τερματισμός είναι στο Μαντείο Δελφών ο οποίος μεταφέρεις στους αιώνες ένα μύθο και μια ιστορία. Απευθύνεται στους λάτρεις της ιστορίας αλλά και των μεγάλων αποστάσεων, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη και προσέλκυση του αθλητικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού τουρισμού της χώρας.

Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη της ποδηλασίας, η τουριστική προβολή των περιοχών διεξαγωγής και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η διοργάνωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική μυθολογία και ιστορία, η οποία είναι γνωστή παγκοσμίως. Ο Δρόμος της Δάφνης είναι ένα τουριστικό προϊόν που θα καθιερωθεί ως μεγάλο Brand name στον Ελλαδικό χώρο προσελκύοντας τα επόμενα χρόνια χιλιάδες ενδιαφερόμενους του αθλητικού τουρισμού.

Τέλος,στις 20 Μαΐου ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζεύς» διοργανώνει 2 αγώνες τρεξίματος  8 και 20 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Κόζιακα στα σηματοδοτημένα μονοπάτια και σε δασικούς δρόμους της περιοχής, με εκκίνηση και τερματισμό το παλαιό Δημαρχείο Ελάτης.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ