Δήμος Κομοτηνής: Τουριστικές υποδομές στις παραλίες

26-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης αποφάσισε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2018.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε η ανάγκη τουριστικής αξιοποίησης σημαντικών παραλιακών εκτάσεων κείμενων στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Φαναρίου, που είναι στην ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ ΑΕ. Η συγκεκριμένη εταιρεία προέβη στη διενέργεια δημοπρασιών για την ανάδειξη πλειοδοτών που θα μισθώσουν τις εκτάσεις και θα δημιουργήσουν υποδομές παροχής τουριστικών υπηρεσιών όπως είναι η τοποθέτηση τροχήλατων αναψυκτήριων.

Επιπροσθέτως, ο δήμος προβαίνει στην υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του Προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Παραλιών» για την εξασφάλιση χρηματοδότησης δύο παραλιών του Δήμου Κομοτηνής με σκοπό την δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών προσβασιμότητας των λοουμένων όπως είναι οι ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα σκίαστρα και οι τουαλέτες.

Τέλος, μέσω του τοπικού Προγράμματος LEADER «Δημιουργία Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Φανάρι Δήμου Κομοτηνής», εγκρίθηκε η διαμόρφωση του κτιρίου που στεγαζόταν η πρώην κοινότητα Φαναρίου σε τοπικό κέντρο τουριστικής πληροφόρησης. Ο εν λόγω χώρος θα εξοπλιστεί κατάλληλα ως κέντρο τουριστικής πληροφόρησης το οποίο θα παρέχει ενημέρωση και προωθητικό υλικό, ενώ θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για τις ανάγκες παρουσιάσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων σε θέματα τουρισμού.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο