Δήμος Αιγιαλείας: Αξιοποίηση ακινήτων στο μοντέλο του «Αθήνα 2004»

25-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στην αποτύπωση υποδομών φιλοξενίας με στόχο την εκμετάλλευση των  ιδιωτικών ακινήτων που μπορούν να διατεθούν για τη βραχεία ή εποχιακή μίσθωση σε τουρίστες, σύμφωνα με το μοντέλο αξιοποίησης ιδιωτικών ακινήτων από τον οργανισμό «Αθήνα 2004» , προβαίνει ο Δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2018.

Η Επιτροπή προσδοκά να αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ιδιωτική περιουσία, ως συμπληρωματική της υφιστάμενης τουριστικής υποδομής, με σκοπό τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας, τη γεωγραφική και χρονική διάχυσή της, τη διασπορά του κοινωνικού οφέλους και την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης παράπλευρων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως είναι η εστίαση, οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες και το εμπόριο, για 365 ημέρες το χρόνο. 

Διαθέσιμα επικαιροποιημένα στοιχεία της περιφέρειας και του δήμου αποτυπώνουν την κατάσταση των κύριων υποδομών βάσει των οποίων εξάγονται συμπεράσματα για τη φέρουσα τουριστική ικανότητα της περιοχής, τα πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιηθούν καθώς επίσης και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Επιπροσθέτως, στοιχεία και πρόσφατες μελέτες των Επιμελητηρίων Αχαΐας και του ΞΕΕ αποτυπώνουν την ακριβή δυναμική των ξενοδοχειακών υποδομών και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη γεωγραφική κάλυψη και την εποχικότητά τους. Η επεξεργασία των ανωτέρω στοιχείων επιτρέπει τη διαμόρφωση στρατηγικών πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού επιβαρύνοντας στο ελάχιστο το περιβάλλον και τις υποδομές.

 

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη