Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο "Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι"

24-04-18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα συμμετάσχει ως εκθέτης στο «3ο Ελληνικό Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι», που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Δημοκρατίας (Trg Republike) στο κέντρο του Βελιγραδίου,  από τις 12 έως τις 13 Μαΐου.

Η Σερβία αποτελεί μία αγορά στόχο για την ΠΑΜΘ., αφού η ευρύτερη περιοχή υποδέχεται ικανοποιητικό αριθμό Σέρβων επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και κυρίως τους θερινούς μήνες. Με τη συμμετοχή της στην έκθεση, στοχεύει στην αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών από τη γειτονική χώρα στην περιοχή, προβάλλοντας το θαλάσσιο τουρισμό, τη γαστρονομία της περιοχής, αλλά και το θρησκευτικό τουρισμό λόγω της κοινής θρησκείας.

Πρόκειται για μια πλήρη και ολοκληρωμένη εκδήλωση στην οποία αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες, με κάλυψη από όλα τα μέσα ενημέρωσης, από τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πολίτες της Σερβίας επιλέγουν την Ελλάδα ως τον πλέον ευνοϊκό τουριστικό προορισμό. Στους Σέρβους αρέσουν τα τοπικά φαγητά, ο ελληνικός πολιτισμός, η μουσική και τα ελληνικά προϊόντα. Περαιτέρω, η εκδήλωση βοηθά στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και των Σερβικών εταιρειών, μέσα από την παρουσίαση του Ελληνικού πολιτισμού, του τουρισμού, των επιχειρήσεων, της μουσικής και της γαστρονομίας στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενισχύοντας παράλληλα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Έμφαση δίνεται στην προώθηση του portal της ΠΑΜΘ και των Social, διεξαγωγή παράλληλων events (workshops, παρουσιάσεις, γευσιγνωσία) και κυρίως διεξαγωγή b2b συναντήσεων και δημοσίων σχέσεων.

Στο εγκεκριμένο έργο της συμμετοχής, περιλαμβάνονται τα εξής:

-Αποκλειστικός χώρος στην πρώτη σειρά μπροστά στη σκηνή της πλατείας με ανεξάρτητο περίπτερο διαστάσεων 25 τ.μ., τοποθέτηση λογότυπου και βίντεο προβολής στην κεντρική led οθόνη στη σκηνή, παρουσίαση της ΠΑΜΘ στα μέσα ενημέρωσης κατά την εκδήλωση, στα δελτία τύπου, την ιστοσελίδα της εκδήλωσης GreekWeekend  και εισαγωγική ομιλία κατά τα εγκαίνια της εκδήλωσης.

-Επίσης στο περίπτερο θα τοποθετηθούν τρία γραφεία πληροφοριών με λογότυπο, δύο τραπέζια με οκτώ καρέκλες, ενώ θα υπάρχουν και τρεις «προωθητές» της ΠΑΜΘ οι οποίοι θα ομιλούν πολύ καλά την ελληνική και τη σέρβικη γλώσσα.

-Τέλος, το έργο περιλαμβάνει τη μετάβαση και διαμονή στο Βελιγράδι δύο εκπροσώπων της ΠΑΜΘ, ενός υπαλλήλου και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, την αγορά και μεταφορά τοπικών εδεσμάτων καθώς και τη μεταφορά τουριστικού υλικού.

 

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο